Coffee Heaven ar putea deveni actionar majoritar la compania infiintata in Romania cu Snack Attack. Potrivit datelor Registrului Comertului, Coffeeheaven Holdings Ltd. detine 19,9% din capitalul CHIR Cafe, in timp ce Snack Attack controleaza 80,1%.
Coffee Heaven deruleaza in prezent negocieri pentru preluarea mai multor spatii unde vor fi deschise cafenele, prima unitate fiind programata pentru acest an, in Bucuresti.
Lantul de magazine Snack Attack estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de sapte milioane euro, fata de patru milioane euro in 2006, si mizeaza pe un nivel de zece milioane euro in 2008. Actionarii companiei sunt compania britanica Phantom, din care fac parte o serie de investitori privati, cu 82% din capitalul social, si omul de afaceri Alistair Willis, cu 18%.
Snack Attack va construi in urmatorii 2-3 ani o unitate de productie in Balotesti si analizeaza, totodata, posibilitatea de a atrage noi surse de investitii prin listarea la Bursa din Londra sau vanzarea unui pachet de actiuni.
Compania are 14 magazine in Bucuresti si va deschide in acest an inca noua unitati, pentru care va investi circa 350.000 euro. Pe plan international, Coffee Heaven intentioneaza sa deschida in acest an si prima cafenea din Budapesta.
In primele trei luni, compania cu sediul in Marea Britanie a inregistrat vanzari de 3,4 milioane lire sterline, in crestere cu 59% fata de intervalul similar de anul trecut. Cea mai mare crestere a incasarilor, de 73%, a fost raportata pe piata bulgara, in timp ce, in Polonia, vanzarile au avansat cu 20%, in Cehia, cu 28%, in Lituania, cu 10%.
La inceputul lunii iunie, Coffee Heaven a preluat integral partenerul bulgar, CHI Bulgaria OOD, de la o participatie anterioara de 19%.