In ultima sesiune a intervalului 2-6 iulie, cele 2052 de tranzactii inregistrate in piata futures au fost incheiate pe fondul evolutiei mixte a preturilor, fiind vizibile atat cresteri, cat si scaderi. Numarul total al contractelor futures s-a cifrat
In ultima sesiune a intervalului 2-6 iulie, cele 2052 de tranzactii inregistrate in piata futures au fost incheiate pe fondul evolutiei mixte a preturilor, fiind vizibile atat cresteri, cat si scaderi. Numarul total al contractelor futures s-a cifrat la 6761, iar valoarea corespunzatoare acestora s-a cifrat la 26,5 milioane de lei. Segmentul futures a fost cel care a detinut ca de obicei prim-planul in ceea ce priveste plasamentele. Raportat la numarul pozitiilor futures deschise, acestea au continuat sa creasca, astfel incat totalul general a ajuns in apropierea pragului de 50.000. Derivatele din sectorul financiar, mai precis cele pe doua dintre SIF-uri, au avut din nou oportunitatea de a excela la capitolul atractivitate in raport cu celelalte active suport. Prin urmare, DESIF 2 si DESIF 5 au dominat investitiile futures. Cu 3275 de contracte, DESIF 5 au dominat sedinta. DESIF 5 septembrie au fost cotate la 4,3149 lei/actiune, in scadere cu 1,51 bani. Pentru ultima scadenta din an, DESIF 5 au pierdut 3,01 bani, ajungand la o valoare de 4,4199 lei. In schimb, pentru martie 2008, DESIF 5 au crescut cu 8 bani/actiune, fiind cotate la 4,7 lei/titlu. Cele peste 2900 de contracte DESIF 2, datorita carora activele suport in discutie au obtinut locul doi in clasamentul sedintei de vineri, au fost incheiate pe fondul cresterilor de pret. O actiune DESIF 2 septembrie a fost cotata la 3,72 lei, in crestere cu 0,5 bani, in timp ce pentru decembrie si martie cresterile de 0,9 si 5 bani au dus preturile la 3,83 si 4,1 lei/actiune. Pe locul trei s-au plasat DEBRK, cu 247 de contracte. Dupa patru sedinte de cresteri consecutive, DEBRK septembrie au scazut cu 8,89 bani, inchizand la o valoare de 4,0111 lei/actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.