Cuca Macai, judetul Arges. Un loc al carui nume este asimilat in conceptia populara cu capatul lumii, desi localitatea se afla la numai cativa kilometri de cel mai circulat drum european de la noi din tara, Pitesti - Ramnicu Valcea. Cuca Macai, deve
Cuca Macai, judetul Arges. Un loc al carui nume este asimilat in conceptia populara cu capatul lumii, desi localitatea se afla la numai cativa kilometri de cel mai circulat drum european de la noi din tara, Pitesti - Ramnicu Valcea. Cuca Macai, devenita brusc localitate europeana, ar trebui sa fie renumita mai degraba pentru tuica pe care inca o mai fabrica satenii la cazanele din localitate. Durerea cea mai mare a locuitorilor din Cuca Macai o constituie insa lipsa apei, la fel de pretioasa pentru oamenii din comuna ca si pentru triburile din Sahara.

Contrar parerii generale, Cuca Macai nu este situata intr-un loc inaccesibil sau foarte indepartat. Este drept ca mai degraba vezi avioane pe cerul patriei decat masini pe strada, insa comuna Cuca se afla la doar sapte kilometri de drumul european care leaga Pitestiul de Ramnicu-Valcea. Localitatea pare parasita, satenii fiind plecati la muncile campului. Peste gard poti vedea in curtile oamenilor cismele, insa acestea sunt numai de ornament. “Au functionat din '67 pana spre '90” , ne spune nea Gheorghe, suit intr-o caruta din care descarca fanul. “Apa venea pe conducte tocmai dinspre Vitomiresti, judetul Olt, si au zis ca daca noi suntem din alt judet sa platim, ca altfel ne taie apa. Si au taiat-o. De atunci ne chinuim rau de tot. Sunt doar doua puturi in vale, prin padure. Trebuie sa cobori 200 de metri ca sa ajungi, dar mai greu este la intoarcere, pentru ca panta este foarte abrupta. Cand ajungi sus, nu-ti mai trebuie nimic “, spune nea Gheorghe din varful carutei cu fan.

Campioni mondiali la carat apa
Comuna Cuca are arondate 14 sate, printre care si Macai. Sunt peste 1.000 de gospodarii, 2.360 de suflete in total.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.