Mijlocasul englez David Beckham, care si-a incheiat contractul cu Real Madrid, iar din sezonul viitor va evolua la Los Angeles Galaxy, a generat venituri cifrate la 440 milioane euro pentru gruparea spaniola, informeaza cotidianul As.
Real Mad
Mijlocasul englez David Beckham, care si-a incheiat contractul cu Real Madrid, iar din sezonul viitor va evolua la Los Angeles Galaxy, a generat venituri cifrate la 440 milioane euro pentru gruparea spaniola, informeaza cotidianul As.
Real Madrid a platit pentru Beckham 36 milioane euro gruparii Manchester United in 2003, iar in cei patru ani cat a evoluat la actuala campioana a Spaniei jucatorul a umplut vistieria clubului cu peste 440 milioane euro, potrivit estimarilor directorului de marketing al clubului spaniol, Jose Angel Sanchez.
In primele sase luni petrecute de englez la Madrid, gruparea a vandut un milion de tricouri cu numele acestuia. In urmatorii doi ani, Real Madrid si-a marit cu 60 la suta vanzarile de produse promotionale, pana la 53 milioane euro, si cu 137 la suta veniturile provenite de la sponsori (pana la 44 milioane euro). As mentioneaza ca Beckham a fost unul dintre "galacticii" creati de fostul presedinte al clubului, Florentino Perez. "Un alt stil de a face fotbal, care a transformat Madridul in clubul cu cele mai mari venituri din lume", potrivit agentiei Deloitte. Cotidianul spaniol scrie ca prezenta lui Beckham la Real Madrid a fost o afacere atat pentru club, cat si pentru jucatorul in varsta de 32 de ani. Pe terenul de joc, rezultatele au fost destul de slabe: o Supercupa in primul sezon si titlul castigat anul acesta, in ultimul sau meci pe Bernabeu. Dar valoarea sa economica este apreciata in prezent la 162 milioane euro, potrivit expertilor in domeniu. Cotidianul The Times a anuntat, joi, ca Beckham a refuzat o noua oferta din partea firmei Gillette, cu care semnase un contract de publicitate pe trei ani in 2004. Contractul a expirat luna trecuta, iar Beckham nu a dorit sa accepte o noua intelegere in valoare de 4,4 milioane euro, deoarece el ar fi preferat un contract variabil, in functie de vanzarile de produse. Motivul este simplu: englezul este gaina cu oua de aur. Daca ajuta firmele sa se imbogateasca, atunci trebuie sa-si primeasca si el partea.
Beckham va incepe o noua etapa, atat ca sportiv, cat si ca marca comerciala. Desi 50 la suta din americani nu stiu cine este Beckham, jucatorul englez va fi ajutat in incercarea de a se face cunoscut de sotia sa, cantareata Victoria Adams, dar si de noul sau reprezentant in SUA, Simon Fuller, creatorul emisiunii American Idol si manager al grupului Adams. Ultimele contracte ale lui Beckham prevad procente din castiguri pentru fotbalist. Acordul pe cinci ani cu Los Angeles Galaxy (185 milioane euro) include si un procent din vanzarile de tricouri si de bilete. De asemenea, in contractul cu Adidas, de 14,7 milioane euro pe an, se mentioneaza ca lui Beckham ii revin doua treimi din veniturile obtinute in urma vanzarilor de pantofi Predator si alte articole. La toate aceste sume se adauga 6,6 milioane euro de la Motorola, 5,9 milioane euro de la casa producatoare de parfumuri Coty si 2,9 milioane euro de la Pepsi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.