Politia indiana este pe urmele a 12 persoane din Bangalore, sudul Indiei, de unde provin trei persoane suspecte, obiect al anchetei privind atentatele esuate din Marea Britanie, informeaza duminica presa indiana, citata de AFP, consultata de Rompres.
Politia indiana este pe urmele a 12 persoane din Bangalore, sudul Indiei, de unde provin trei persoane suspecte, obiect al anchetei privind atentatele esuate din Marea Britanie, informeaza duminica presa indiana, citata de AFP, consultata de Rompres.

Conform The Sunday Times indian, anchetatorii au fost pusi pe urmele celor 12 persoane examinand datele permisului de conducere al lui Kafeel Ahmed, un indian din Bangalore care a condus autovehicul capcana explodat la terminalul aeroportului din Glasgow, in Scotia. El este in prezent spitalizat in Marea Britanie, avand arsuri grave.

Politistii incearca sa afle daca permisele de conducere falsificate, emise conform falselor date in Bangalore, puteau fi utilizate in atentatele esuate, au declarat sub rezerva anonimatului surse ale politiei locale.

Conform ziarului The Hindu, Kafeel Ahmed se interesa de tehnica de fabricare a dispozitivelor explozive, inaintea plecarii sale spre Marea Britanie, survenita la 5 mai.

Dupa sosirea sa la Londra, acesta si-a procurat substantele necesare pentru ''dotarea'' autovehiculului ce urma sa explodeze in capitala britanica, au indicat surse ale serviciilor de securitate indiene, care au solicitat anonimatul.

Primele elemente ale anchetei demonstreaza ca Ahmed nu a fost ajutat material sau logistic de grupari organizate si nu s-a descoperit ca ar fi avut vreo legatura cu o asociatie islamista.

Finalizarea doctoratului in dinamica fluidelor, tema ce avea stransa legatura cu diploma de inginer in domeniul aeronauticii dobandita la Queen's University din Belfast, in Irlanda du Nord, a reprezentat scopul declarat al deplasarii lui Kafeel Ahmed in Marea Britanie, conchide Hindu.

Testul ADN realizat de autoritatile britanice a confirmat ca barbatul care la 30 iunie a condus jeep-ul capcana spre terminalul din Glasgow este intr-adevar Kafeel Ahmed, originar din Bangalore, fratele mai mare al lui Sabeel Ahmed, de asemenea banuit de implicare in tentativa de atentat, conform Times of India, citat de Xinhua.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.