Un elicopter SMURD i-a preluat, sambata, pe trei dintre tinerii raniti in explozia unui obuz din cel de-al doilea razboi mondial, care s-a petrecut la Cabana Tulburea din comuna Comanesti, urmand sa-i duca la spitale din Iasi, Tg. Mures si Bucuresti
Un elicopter SMURD i-a preluat, sambata, pe trei dintre tinerii raniti in explozia unui obuz din cel de-al doilea razboi mondial, care s-a petrecut la Cabana Tulburea din comuna Comanesti, urmand sa-i duca la spitale din Iasi, Tg. Mures si Bucuresti. O tanara de 20 de ani a fost transferata la Clinica de Neurochirurgie de la Iasi, iar o alta victima a exploziei va ajunge la Spitalul de Urgenta Floreasca. Cel de-al treilea tanar ranit va fi dus, tot cu elicopterul SMURD, la Tg. Mures, potrivit postului Realitatea Tv.

Explozia s-a produs dimineata, dupa ce un alt tanar, care a gasit proiectilul in padure, a vrut sa-l arate colegilor sai dar l-a scapat din mana. Tanarul, in varsta de 23 de ani, a fost ucis pe loc. El absolvise in aceasta vara Academia de Politie, transmite corespondentul NewsIn. Cei cinci faceau parte dintr-un grup de tineri care isi petreceau sfarsitul de saptamana la cabana.

Directorul spitalului din Moinesti, Constantin Potarlet, a declarat pentru Realitatea Tv, ca in unitate a pe care o conduce au fost adusi patru tineri raniti grav de explozia obuzului de la cabana.

Potarlet a spus ca doi dintre ei sunt in stare extrem de grava si ca se incearca stabilizarea lor pentru a putea fi trimisi cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Primarul comunei Comanesti, de care apartine satul Ciobanus, Viorel Miron, a declarat, la randul sau, postului Realitatea Tv, ca este vorba despre un grup de studenti, care petreceau week-end-ul la munte.

Miron a precizat ca in zona respectiv se gasesc multe proiectile din al doilea razboi mondial, in apropiere existand in vremea razboiului un depozit de munitie.



Doi chestori, destituiti pentru carambolul de pe Autostrada Soarelui

Ministrul internelor, Cristian David, a dispus sambata eliberarea din functie a sefului Politiei Rutiere, Dumitru Jianu si a sefului Politiei Autostrazi -Axente Mihai, din cauza modului de actiune in cazul accidentului de vineri, de pe Autostrada Soarelui. Potrivit MIRA, analiza efectuata ar fi evidentiat faptul ca politistii cu functii de comanda nu ar fi folosit corespunzator oamenii si tehnica avuta la dispozitie. Activitatile de prevenire a accidentelor si de monitorizare a traficului rutier, coordonate de cei doi chestori, ar fi fost superficiale, conform raportului de demitere. Ministrul David a considerat ca prin actiunea lor pasiva, cei doi sefi au pus in pericol siguranta traficiului rutier, cu consecinte grave. Atributiile de coordonare ale celor doua structuri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane vor fi asigurate de catre adjunctii celor doi ofiteri eliberati din functie.

Luni dimineata, ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, a convocat Comitetul Operativ in cadrul caruia vor fi prezentate si analizate concluziile asupra modului de indeplinire, de catre toate structurile MIRA cu atributii in gestionarea acestei situatii, a dispozitiilor privind intensificarea activitatilor de supraveghere a traficului, in vederea fluidizarii acestuia, transmise la data de 14 iunie, cu ocazia deschiderii Sezonului Estival.Potrivit bilantului Inspectoratul General al Politiei Romane, in urma accidentului petrecut vineri, in jurul orei 14.30, pe Autostrada Soarelui, o persoana a decedat, sapte au fost grav ranite, cinci au fost ranite usor iar 14 autoturisme au fost avariate.Tamponarea in lant a avut loc la kilometrul 98 al arterei amintite, pe sensul Fetesti-Bucuresti, iar cauza o constituie perdeaua de fum generata de incendierea vegetatiei uscate din imediata vecinatate a carosabilului.(A.N.)



Constanta: Om de afaceri gasit mort pe plaja

Politistii constanteni cerceteaza imprejurarile in care un cunoscut om de afaceri din oras si-a pierdut viata, in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce se afla pe plaja, iar ca prima ipoteza in ancheta ar fi un accident, transmite corespondentul NewsIn. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, inspectorul Crina Chirea, a declarat, sambata, ca in urma primelor cercetari s-a stabilit ca Petrica Iordache, de 53 de ani, a plecat aseara sa se plimbe. El locuieste in apropierea plajei Modern din muncipiu si obisnuia sa se plimbe sau sa faca jogging pe malul marii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.