Pana in martie, in Europa se vandusera 12.430 de filme in format Blue-ray, potrivit statisticilor companiei Sony. Dupa lansarea consolei de jocuri video Sony Playstation 3, care are functii de redare Blue-ray, in Europa s-au vandut in total 180.000 d
Pana in martie, in Europa se vandusera 12.430 de filme in format Blue-ray, potrivit statisticilor companiei Sony. Dupa lansarea consolei de jocuri video Sony Playstation 3, care are functii de redare Blue-ray, in Europa s-au vandut in total 180.000 de filme in acest format.
"Din martie, discurile Blue-ray inregistreaza saptamanal vanzari de doua pana la cinci ori mai mari decat cele de discuri in formatul concurent HD-DVD", a declarat vicepresedintele executiv pentru operatiunile internationale ale Sony, Matt Brown. Cele mai bune vanzari s-au inregistrat in Regatul Unit, Franta, Germania si Spania.
Blue-ray si HD-DVD sunt standardele concurente pentru distributia pe discuri video a filmelor de inalta definitie, care ofera o calitate sporita a imaginii. Standardul Blu-ray este sprijinit de Sony, Philips, Sun Microsystems, Dell, Pioneer, TDK si Apple. Standardul HD-DVD este sprijinit de Toshiba, Sanyo, RCA, Microsoft si Intel. Cele doua formate nu sunt compatibile si necesita echipament de redare special.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.