Patriarhul Teoctist va sfinti, pe 14 iulie, piatra de temelie a bisericii Ortodoxe Sfantul Mucenic Valentin, lacas de cult care urmeaza sa fie construit, in stil traditional romanesc, in orasul Most din Republica Ceha, a informat, ieri, Ambasada Rom
Patriarhul Teoctist va sfinti, pe 14 iulie, piatra de temelie a bisericii Ortodoxe Sfantul Mucenic Valentin, lacas de cult care urmeaza sa fie construit, in stil traditional romanesc, in orasul Most din Republica Ceha, a informat, ieri, Ambasada Romaniei la Praga.
Locasul de cult va fi inchinat memoriei ostasilor romani cazuti pe pamant cehesc in primul si in cel de-al doilea razboi mondial. Jertfa lor va fi astfel amintita la toate slujbele ce vor fi oficiate in sfantul locas, precum si de o placa comemorativa amplasata in incinta sa.
“Se doreste ca aceasta biserica romaneasca purtand hramul Sf. Mucenic Valentin, care va fi parte a unei manastiri cu acelasi nume, sa fie un loc de pelerinaj pentru romanii stabiliti in Republica Ceha. De aceasta biserica se vor bucura insa si alte comunitati de credinciosi ortodocsi din aceasta tara”, sea arata in comunicat.
Totodata, PF Teoctist se va intalni cu presedintele Camerei Deputatilor a Parlamentului ceh, Miloslav Vlček, cu reprezentanti ai mediilor politice si ai societatii civile si cu romanii din Republica Ceha.
De asemenea, pe 15 iulie, la Catedrala ortodoxa Sfintii Chiril si Metodie din Praga, Patriarhul Teoctist va oficia Sfanta Liturghie, impreuna cu mitropolitul primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia, Cristofor.

Imigrantii aflati in Spania trebuie sa aiba un nume de familie dublu pentru a primi cetatenie

Imigrantii din Spania trebuie sa adopte traditia folosirii unui nume de familie dublu daca doresc sa obtina cetatenia spaniola, a anuntat, ieri, Guvernul de la Madrid, citat de Reuters.
Spaniolii folosesc doua nume de familie, cel din partea tatalui, primul, urmat de cel din partea mamei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.