Costurile totale necesare pentru consolidarea si modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane euro, estimandu-se ca lucrarile vor fi derulate pe parcursul a aproximativ trei ani, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.
Proiectul va incepe cu lucrarile de consolidare a imobilului, pentru care costurile au fost evaluate la 14,2 milioane euro inclusiv TVA, si va continua cu modernizarea palatului, care va necesita alte fonduri estimate la 17,8 milioane euro inclusiv TVA. Contractul pentru derularea lucrarilor ar urma sa fie atribuit in acest an si va avea o valabilitate de 34 luni, au afirmat sursele citate.
Fostul sef al Cancelariei premierului, Aleodor Francu, declara anul trecut ca sediul Guvernului va avea un nou corp de cladire in care premierul si ceilalti demnitari din Palatul Victoria vor fi mutati pe perioada in care imobilul va fi consolidat. El preciza ca in spatele actualului sediu va fi ridicat un nou imobil, in care premierul si ceilalti demnitari din Palatul Victoria isi vor desfasura activitatea in intervalul in care actualul sediu va fi consolidat. Dupa finalizarea lucrarilor, Guvernul va reveni in vechiul sediu, iar in noul corp de cladire vor functiona alte institutii de stat.
Noua cladire va fi construita pe un teren de 5.525,16 metri patrati, situat in spatele Palatului Victoria, aflat in domeniul public al statului.
La finalul lucrarilor, Palatul Victoria va avea o arie desfasurata de circa 43.000 metri patrati, aproape dublu fata de suprafata actuala.