Inca un pod peste Dunare va lega Romania de Bulgaria. Este vorba despre o punte de legatura intre cele doua tari, care ar putea fi construita pe traseul Bechet-Oreahovo, relateaza publicatia Sofia Echo, in editia electronica. Reprezentantii celor dou
Inca un pod peste Dunare va lega Romania de Bulgaria. Este vorba despre o punte de legatura intre cele doua tari, care ar putea fi construita pe traseul Bechet-Oreahovo, relateaza publicatia Sofia Echo, in editia electronica. Reprezentantii celor doua tari vor decide in 2008 locatia exacta a podului, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Petar Moutafchiev.
Proiectul prevede construirea unei sosele cu lungimea de 800 metri. Potrivit ministrului bulgar, Guvernul roman a autorizat municipalitatea Bechet sa administreze investitiile pentru constructia noului pod. Negocierile dintre cele doua state vor continua dupa ce Romania va prezenta in mod oficial propuneri referitoare la proiect. Un grup de experti va identifica locul exact pentru constructia podului, urmand sa expuna o opinie oficiala pana la sfarsitul acestui an.
Cele doua state mai au un proiect comun privind constructia unui pod peste Dunare intre localitatile Vidin si Calafat. Lansarea acestui proiect a fost amanata mai multi ani, ca urmare a unei dispute intre autoritatile de la Sofia si cele de la Bucuresti in legatura cu locatia podului si finantarea lucrarilor de constructie.
Intre investitorii interesati de construirea podului peste Dunare s-au numarat grupurile Hochtief (Germania), Bouygues si Vinci (Franta) si un consortiu format din ed. Zublin (Germania), Alpine Mayreder (Austria) si Eiffel Construction (Franta). Lucrarile de constructii au inceput deja, urmand sa fie incheiate in anul 2010, potrivit termenilor contractului.
Grupul spaniol de constructii Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) va construi un pod de doi kilometri, cu patru benzi destinate traficului auto, o linie ferata si un depou feroviar, in apropiere. Valoarea investitiei se ridica la peste 236 mil. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.