Curtea Constitutionala a admis exceptiile ridicate de fostul premier Adrain Nastase in „Dosarul Zambaccian“. Cei noua judecatori au constatat ca prevederile art. 24, alineatele 2 si 3 din Legea 115/1999, potrivit carora fostii demnitari
Curtea Constitutionala a admis exceptiile ridicate de fostul premier Adrain Nastase in „Dosarul Zambaccian“. Cei noua judecatori au constatat ca prevederile art. 24, alineatele 2 si 3 din Legea 115/1999, potrivit carora fostii demnitari se supun normelor penale de drept comun, sunt neconstitutionale. Prin urmare, dosarul „Zambaccian“, aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ar putea sa se intoarca, cel mai probabil, la DNA, decizia finala apartinand instantei.

Fostul premier Adrian Nastase a castigat prima runda in meciul cu procurorii DNA. Curtea Constitutionala a admis exceptiile invocate de aparatorii fostului prim-ministru, care au solicitat ca prevederile art. 24, alin. 2 si 3 din Legea 115/1999 sa fie declarate neconstitutionale. Potrivit acestora, fostii demnitari pot fi anchetati in conformitate cu normele penale de drept comun.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.