Grupul norvegian Aker Yards va construi o nava pentru aprovizionarea platformelor marine, in valoare totala de 815 milioane coroane norvegiene (139,8 milioane dolari), carena vasului urmand sa fie realizata in Romania, transmite Reuters. Nava va fi l
Grupul norvegian Aker Yards va construi o nava pentru aprovizionarea platformelor marine, in valoare totala de 815 milioane coroane norvegiene (139,8 milioane dolari), carena vasului urmand sa fie realizata in Romania, transmite Reuters. Nava va fi livrata companiei norvegiene DOF Installer in octombrie 2010. Partea de contract care revine Aker Yards este evaluata la 760 milioane coroane (circa 130 milioane dolari), iar nava va fi echipata in santierele detinute de companie in Norvegia. Aker Yards este cel mai important constructor de nave din Europa si unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave. Grupul norvegian este specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Are 20.000 de angajati si 17 santiere navale, in Finlanda, Franta, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina. In Romania detine, prin subsidiara Aker Brattvaag, 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea. La Braila este prezent din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman. Potrivit site-ului shippingtimes.co.uk., citat de agentia NewsIn, la santierul naval din Braila vor fi construite in urmatoarea perioada si doua vapoare comerciale in valoare de aproximativ 22 mil. euro pentru compania franceza maritima.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.