Fondul privat de investitii Blackstone Group a anuntat ca va plati aproximativ 26 miliarde dolari pentru a achizitiona grupul hotelier Hilton Hotels Corp., aceasta tranzactie fiind cea mai mare de pe o piata hoteliera marcata de achizitii, relateaza
Fondul privat de investitii Blackstone Group a anuntat ca va plati aproximativ 26 miliarde dolari pentru a achizitiona grupul hotelier Hilton Hotels Corp., aceasta tranzactie fiind cea mai mare de pe o piata hoteliera marcata de achizitii, relateaza Reuters, preluata de NewsIn.
Conform termenilor acordului, Blackstone va plati 47,50 dolari pentru fiecare actiune Hilton, una dintre cele mai cunoscute marci hoteliere din lume.
Aceasta oferta depaseste cu 32% cotatia titlurilor Hilton la inchiderea sedintei bursiere de acum doua zile.
Blackstone, care a strans 4,1 miliarde dolari dupa oferta publica initiala de luna trecuta, a declarat ca intentioneaza sa investeasca in proprietatile si in marca Hilton si sa extinda afacerea.
Industria hoteliera trece printr-o perioada foarte fasta, cererea substantiala permitand hotelierilor sa majoreze constant preturile. Conform pretului platit de Blackstone, valoarea grupului Hilton se ridica la 20,1 miliarde dolari. Dupa raportul financiar pentru primul trimestru al 2007, datoria grupului Hilton se ridica la sapte miliarde dolari.
Multi investitori sunt de parere ca industria hoteliera americana, caracterizata prin ciclicitatea perioadelor faste, mai beneficiaza de suficient potential pentru a se extinde, veniturile obtinute de pe urma activitatii hoteliere depasind multe alte tipuri de activitate economica, afirma un analist al firmei PFK Consulting din San Francisco, specializata in monitorizarea pietei hoteliere, Thomas Callahan.
Blackstone detine deja un portofoliu important de hoteluri si proprietati turistice, ce se ridica la peste 100.000 de camere de hotel in SUA si in Europa. Dintre proprietatile sale fac parte LaQuinta Inns and LXR Luxury Resorts and Hotels. Printre marcile Hilton se numara Hilton, Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, si The Waldorf-Astoria Collection.
Bunicul lui Paris, Barron Hilton, co-presedintele consiliului director al Hilton, detine 5,3% din actiuni, conform datelor publicate de companie in luna aprilie. Barron este fratele lui Conrad Nicholson Hilton Jr., care a fost primul sot al actritei Elisabeth Taylor.
Aceasta tranzactie va fi finalizata in al patrulea trimestru al 2007. Piata hoteliera a fost marcata in ultimul timp de o serie de preluari de proportii.
In luna februarie, operatorul de hoteluri de lux Four Seasons Hotel Inc. a acceptat oferta de preluare, in valoare de 3,37 mld. dolari, venita de la un consortiu din care a facut parte si grupul lui Bill Gates, Cascade Investments LLC, si printul saudit Alwaleed bin Talal.
In ianuarie, o divizie a bancii de investitii Morgan Stanley a precizat ca va achizitiona grupul REIT CNL Hotels &Resorts Inc., tranzactia fiind evaluata la 6,6 mld. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.