Vanzarile de autoturisme noi vor ajunge in acest an la circa 300.000 de unitati, in crestere cu 17% fata de nivelul de peste 256.000 de unitati consemnat anul trecut, a declarat ieri agentiei Mediafax presedintele Asociatiei Producatorilor si Importa

Vanzarile de autoturisme noi vor ajunge in acest an la circa 300.000 de unitati, in crestere cu 17% fata de nivelul de peste 256.000 de unitati consemnat anul trecut, a declarat ieri agentiei Mediafax presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar. "Cred ca piata autoturismelor va ajunge in acest an in jurul valorii de 300.000 de unitati, o crestere mai accentuata urmand sa fie consemnata la importurile de masini", a spus Valmar, directorul general al Porsche Romania, importatorul marcilor produse de grupul german Porsche si al masinilor sport Porsche. El a aratat ca este dificil de facut o estimare cu privire la vanzarile de vehicule comerciale. "Este dificil de prognozat evolutia vanzarilor de autoutilitare, dar piata nu va avea o evolutie spectaculoasa. Trebuie sa ne gandim ca a disparut modelul Pick-up de la Dacia, cu un pret foarte competitiv. Chiar daca a fost inlocuit cu un nou model, vanzarile Dacia nu mai sunt la acelasi nivel", a mai spus Valmar.
Piata auto totala a crescut anul trecut cu 15,9% fata de anul anterior, la 297.162 de unitati. Vanzarile de autoturisme au avansat cu 18,9%, la 256.364 de unitati, iar segmentul vehiculelor comerciale s-a redus cu 2,4%, la 38.285 de unitati.

Porsche Romania vrea sa vanda anul acesta 53.000 de unitati

Porsche Romania a ridicat tinta de vanzari pentru anul acesta cu 13%, pana la 53.000 de unitati, iar cifra de afaceri a companiei va creste cu 6 - 7%, datorita marcilor de volum, a spus directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar, la evenimentul de lansare Audi A5 si S5. "Am revizuit obiectivul de vanzari pentru anul acesta la 53.000 de unitati datorita cresterilor de pe primele luni si mai ales datorita modelelor noi pe care le-am lansat si care au fost primite foarte bine, ma refer la toate, de la Seat la Skoda, pana la Audi", a spus Brent Valmar.
El a precizat ca avansul vanzarilor nu se datoreaza doar marcilor de volum Volkswagen si Skoda, ci si celor premium. "Cresc toate marcile, suntem lideri in segmentul premium cu Audi si cred ca putem sa ne distantam anul acesta la categoria premium la o valoare importanta de concurenta, si anume 1.000 de bucati fata de urmatorul clasat, indiferent care ar fi acesta". Audi si-a gasit 1.727 de clienti anul trecut in tara, devansand Mercedes si BMW, care au vandut 1.685, respectiv 1.666 de masini pe piata noastra.
Valmar estimeaza ca cifra de afaceri a Porsche Romania va creste cu 6 - 7% fata de anul trecut, pe seama volumelor in special, si fiindca este o presiune mare pe pret este de asteptat ca profitul relativ pe masina vanduta sa scada.

Inca lucreaza la proiectul showroom-ului Bentley - Lamborghini

Importatorul lucreaza la proiectul showroom-ului Bentley - Lamborghini si preconizeaza ca va incepe lucrarile spre sfarsitul verii sau la inceputul toamnei, iar un an mai tarziu va fi gata cu investitia. Porsche Romania anuntase ca investitia va fi de 12 milioane euro, insa Valmar a precizat ca suma nu este batuta in cuie, deoarece piata constructiilor este imprevizibila, iar costurile au crescut cu 30%, fiind in medie mai mari ca in Austria. Valmar nu a dorit sa dea o suma, insa a precizat ca grupul va incerca sa reduca pe cat posibil costurile.
Directorul companiei a spus ca Porsche Romania a decis separarea activitatilor de import de cele de distributie, pentru ca odata cu cresterea afacerii trebuie ca fiecare activitate sa se concentreze in zona ei si sa se creeze structuri care sa fie dedicate exclusiv unei structuri sau alteia.
Porsche Inter Auto se va ocupa de dealerii proprii Porsche Romania, iar Valmar spune ca extinderea retelei de dealeri proprii nu va afecta partenerii companiei, deoarece conditia esentiala este asigurarea rentabilitatii dealerilor privati si abia apoi, in functie de cresterea afacerii, se vor gandi la investitiile proprii. Asociatii Porsche Romania au hotarat la intalnirea din luna aprilie divizarea partiala a companiei, prin transferul unei parti din patrimoniu, catre o noua societate, Porsche Inter Auto Romania SRL.
Anul trecut, Porsche Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,64 miliarde lei (750 milioane euro), dupa ce incheiase anul 2005 cu afaceri de 2,03 miliarde lei (561 milioane euro). Profitul net al companiei a ajuns anul trecut la 220,4 milioane lei (62,6 milioane euro), cu 27% peste valoarea din 2005 - 173,8 milioane lei (48 milioane euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.