Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in primele cinci luni ale anului cu 7,6% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita avansului vanzarilor de produse nealimentare si alimentare.
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in primele cinci luni ale anului cu 7,6% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita avansului vanzarilor de produse nealimentare si alimentare. Potrivit unui raport al Institutului National de Statistica, dinamica din retail a provenit in principal de la magazinele cu vanzare preponderenta de produse nealimentare, care a avansat cu 10,6%, si mai putin de la vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%). Numai in luna mai, comparativ cu luna similara a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere cu 9,8%, sustinuta de vanzarea de produse nealimentare (+12,7%) si de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,9%). In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri in primele cinci luni a inregistrat o crestere usoara, cu 1,3%.
"Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna mai 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,7% mai mica comparativ cu luna mai 2006, scadere sustinuta in principal de activitatea agentiilor de voiaj (-18,6%), urmata de activitatea jocurilor de noroc (-28,9%)", precizeaza INS. Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piata pentru populatie a crescut usor - cu 1,3% - in primele cinci luni ale acestui an fata de perioada similara din 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.