Municipalitatile au datorii de peste jumatate de miliard de euro catre sistemul energetic national, a declarat ieri, pentru NewsIn, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
Ministrul a precizat ca s-au facut analize cu privire la datoriile pe care diverse municipalitati le-au facut catre sistemul energetic si ca se va intalni cu primarii pentru a identifica cauzele care au dus la acumularea acestor datorii.
Sumele datorate sunt foarte mari, de cel putin jumatate de miliard de euro, iar printre primariile datornice se numara si primarii cu "venituri consistente", cum ar fi Craiova si Brasov.
Primarii care au acumulat aceste datorii va trebui sa justifice Ministerului de Finante care au fost cauzele pentru neplata datoriilor.
"Am cerut o situatie exacta, dupa care ii voi chema in calitate de ministru de Finante pe fiecare din acesti primari, sa vedem de ce au neglijat sa plateasca datoriile", a mai declarat Vosganian.
De asemenea, la finele acestei saptamani ministrul se va intalni cu reprezentantii companiei de transport al gazelor naturale, Transgaz Medias, pentru a analiza situatia legata de investitiile din acest domeniu.