Titlurile Electroputere au inceput sa scada, inregistrand in sedinta de ieri o depreciere de 4,12%, de la 1,94 lei pe actiune, pana la 1,86 lei pe actiune, dupa ce timp de 15 sedinte consecutiv actiunile ETP au inregistrat cea mai lunga perioada de c

Titlurile Electroputere au inceput sa scada, inregistrand in sedinta de ieri o depreciere de 4,12%, de la 1,94 lei pe actiune, pana la 1,86 lei pe actiune, dupa ce timp de 15 sedinte consecutiv actiunile ETP au inregistrat cea mai lunga perioada de crestere maxima a unei actiuni in istoria Bursei de Valori Bucuresti. Valoarea tranzactiilor inregistrate in sedinta de ieri a fost de 3,86 milioane lei. La inceputul sedintei, actiunile crescusera cu aproximativ 15%, ajungand la 2,23 lei, dupa care finalul sedintei de tranzactionare a fost marcat de scaderi relative.
In ultimele aproximativ 3 saptamani, titlurile Electroputere au inregistrat avansuri spectaculoase, pretul crescand de aproximativ noua ori.

Chisu: Investitorii incep marcarea profitului

"Scaderea de astazi (ieri, n. red) se datoreaza faptului ca multi dintre cei care au cumparat se gandesc acum la o marcare de profit. Oricum, cresterea din ultimele saptamani a fost una cel putin bizara, deoarece actiunea EPT a stat atatia ani la acelasi pret si brusc a inceput sa creasca", ne-a declarat Mihai Chisu, broker Egnatia Securities.
La 11 iunie, cotatia actiunilor companiei la BVB era in stagnare, la 0,247 lei pe unitate.
AVAS a anuntat pe 12 iunie ca oferta firmei saudite Al Arrab pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, valoarea tranzactiei fiind estimata la 120 milioane de euro. In ziua anuntului privind privatizarea, pretul titlurilor a crescut cu 14,98% si au fost suspendate de la tranzactionare.
Din ziua anuntului, titlurile au avansat in fiecare sedinta cu 14,16% - 14,98%.
Compania Al Arrab va plati statului 2,3 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane de euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane de euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.