Tinerii din Republica Moldova se pot inscrie incepand de luni, la concurs pentru bursele universitare din Romania, procedura incheindu-se la 10 august, potrivit agentiei Basa Press.
Potrivit metodologiei de admitere in universitatile romanesti
Tinerii din Republica Moldova se pot inscrie incepand de luni, la concurs pentru bursele universitare din Romania, procedura incheindu-se la 10 august, potrivit agentiei Basa Press.
Potrivit metodologiei de admitere in universitatile romanesti, candidatii la burse vor inregistra dosarul on-line pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania (www.edu.ro) sau la Centrul de inscriere cu sediul la Iasi.
Acestia vor completa un formular electronic si este nevoie sa aiba copii scanate ale diplomei de bacalaureat (copie legalizata, in limba romana), ale foii matricole privind studiile liceale, in care sa se mentioneze si notele obtinute la examenul de bacalaureat, ale certificatului de nastere, ale buletinului de identitate si pasaportului (copii legalizate), ale adeverintei medicale (inclusiv testul HIV). De asemenea, candidatii trebuie sa depuna si fotografii 3/4.
Potrivit sursei citate, in cererea de inscriere, candidatii vor opta pentru un singur domeniu de licenta si pentru cinci institutii de i nvatamant superior, in ordinea preferintelor.
Tinerii care au absolvit liceul in Romania vor depune dosarele de inscriere si vor participa la concursul de admitere direct la universitati, in aceeasi perioada cu cetatenii romani, insa vor candida pe locuri separate.
Anterior, presa romana a anuntat ca tinerii care vor sa faca studii de masterat si doctorat risca sa nu fie admisi la studii deoarece diplomele de studii superioare emise in Republica Moldova ar putea sa nu fie recunoscute.
Reprezentantul MECT, Daniel Tomoni, a declarat ca optiunea de a recunoaste sau nu aceste diplome ramane la discretia universitatilor, precizeaza Basa Press.
In acest an, statul roman ofera 850 de burse in invatamantul preuniversitar si 1.000 de burse universitare.

Guvernul de la Londra le-a oferit imigrantilor 200.000 de locuinte sociale

Guvernul Marii Britanii ofera imigrantilor aproximativ 200.000 de locuinte sociale, de cinci ori mai mult decat se credea pana acum, relateaza Daily Telegraph.
Cu cateva saptamani in urma, ministrii insistau ca imigrantii beneficiaza de doar 1 la suta din numarul total al locuintelor sociale.
Cu toate acestea, Guvernul a recunoscut zilele trecute ca 200.000 de locuinte sociale au fost acordate familiilor de imigranti in cursul anului 2006.
Statisticile oficiale fusesera publicate la 21 mai, pe fondul unui articol controversat al ministrului Industriilor, Margaret Hodge, care sustinea ca familiile britanice au dreptul la mai multe locuinte sociale decat imigrantii.

Populatia romaneasca din Aragon, in crestere exponentiala

Populatia romaneasca din Aragon s-a multiplicat de 165 de ori din anul 2000 pana in prezent. Daca atunci erau 248 de cetateni romani in regiune, astazi sunt nu mai putin de 40.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.