Starea de alerta decretata de autoritatile din Marea Britanie, la finalul saptamanii trecute, pe fondul celor doua atentate cu masini-capcana dejucate la Londra, urmate de atacul de sambata asupra aeroportului international din Glasgow, se mentine
Starea de alerta decretata de autoritatile din Marea Britanie, la finalul saptamanii trecute, pe fondul celor doua atentate cu masini-capcana dejucate la Londra, urmate de atacul de sambata asupra aeroportului international din Glasgow, se mentine.
Politia britanica a inchis, ieri, pentru a doua oara, spitalul din localitatea scotiana Paisley, in cadrul investigatiei privind atentatul esuat cu masina-capcana de la Glasgow. Potrivit Reuters, accesul in incinta unitatii sanitare in care se afla internat unul dintre autorii atentatului a fost restrictionat, Politia procedand la executarea a cel putin doua explozii controlate. Fortele de ordine locale au dispus, duminica, evacuarea aceluiasi spital, dupa descoperirea unei masini suspecte in parcarea unitatii medicale. Vehiculul respectiv a fost detonat ulterior de pirotehnisti. Intre timp, numarul arestarilor efectuate in cazul atentatului de la Glasgow a ajuns la sapte, dupa retinerea a doi noi suspecti. Potrivit agentiilor de presa internationale, printre persoanele retinute s-ar afla doi medici iordanieni - sot si sotie - si un medic irakian. Anchetatorii britanici banuiesc ca autorii incidentelor produse, sambata, pe aeroportul din Glasgow ar fi aceleasi persoane care au abandonat cele doua masini-capcana depistate, vineri, in centrul Londrei. Potrivit unor surse citate de CNN, politia ar fi fost pe urmele suspectilor inca dinaintea producerii incidentului de la Glasgow. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.