Decizia aceasta a fost luata la intalnirile avute de Tzipi Livni, ministrul israelian de Externe, cu presedintele Egiptului Hosni Mubarak, ministrul egiptean de Externe Ahmed Abu Al-Rayyat si ministrul iordanez Abd Ayyla El-Hatiw. Cei doi ministri de
Decizia aceasta a fost luata la intalnirile avute de Tzipi Livni, ministrul israelian de Externe, cu presedintele Egiptului Hosni Mubarak, ministrul egiptean de Externe Ahmed Abu Al-Rayyat si ministrul iordanez Abd Ayyla El-Hatiw. Cei doi ministri de Externe au fost insarcinati de Liga Araba cu prilejul intrunirii de la Ryad a conducatorilor statelor arabe, la 28 martie 2007, sa discute cu Israel initiativa de pace saudita, care prevede recunoasterea statului Israel de catre toate tarile arabe si normalizarea relatiilor politice, economice si culturale contra retragerii israeliene la granitele dinaintea izbucnirii "Razboiului de sase zile" din 1967. S-a stabilit ca delegatia Ligii Arabe sa angajeze, fara preliminarii, toate cele trei "probleme-cheie" ale conflictului israeliano-palestinian: impartirea Ierusalimului, viitoarele granite ale statului Palestina si dreptul revenirii refugiatilor palestinieni la casele si pamanturile lor. Tzipi Livni i-a facut cunoscut presedintelui Mubarak si omologilor ei iordanez si egiptean, aspectele complicate ale acestor probleme, accentuand asupra imposibilitatii acceptarii intre granitele Israelului a milioane de refugiati palestinieni. Pentru aceasta au fost inventate tratativele, a sugerat presedintele egiptean. Transformarea Gazei in "Hamasland" si reluarea lansarilor de rachete "Qassam" asupra asezarilor din sudul Israel, paralel cu atacurile preventive ale armatei israeliene amana deocamdata vizita istorica a solilor Ligii Arabe. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.