In prima zi dupa ce iPhone a devenit disponibil, Apple a inregistrat vanzari de circa 200.000 de unitati, conform Global Equities Research din San Francisco. Mai mult, potrivit unor analisti, compania a vandut in acest week-end 525.000 de unitati.

In prima zi dupa ce iPhone a devenit disponibil, Apple a inregistrat vanzari de circa 200.000 de unitati, conform Global Equities Research din San Francisco. Mai mult, potrivit unor analisti, compania a vandut in acest week-end 525.000 de unitati.
Potrivit Bloomberg, aceste cifre arata ca directorul executiv al Apple Inc.'s, Steve Jobs isi va atinge telul de a face telefoanele mobile la fel de profitabile pentru companie ca si calculatoarele si iPod-urile.
Analistii au estimat o vanzare cuprinsa intre 50.000 si 200.000 de unitati, dar aceste estimari se pare ca au fost spulberate dupa ce majoritatea magazinelor au epuizat stocul in primele doua zile de la lansare.
Cei mai multi dintre cumparatorii iPhone sunt deja vechi clienti ai produselor Apple, unul dintre ei declarand ca este un "Appleholic", avand pana acum toate produsele iesite pe piata.
Steven Jobs a prezis ca iPhone va deveni cea de-a treia afacere principala a companiei Apple, pe langa player-ul iPod si calculatorul Macintosh care genereaza, fiecare, vanzari de 10 miliarde de dolari anual.
AT&T Inc., provider-ul exclusiv al serviciului wireless pentru iPhone, a declarat ca majoritatea celor 1.800 de magazine ale sale au terminat stocul in 24 de ore. AT&T a vandut 72.000 de unitati, in timp ce vanzarile Apple sunt estimate la 128.000 de iPhone-uri in prima zi.
Vanzarile la acest nivel ar egala sau chiar ar invinge estimarile analistului Gene Munster, de la Piper Jaffray, companie de investitii pe piata mijlocie bancara, care a prevestit ca Apple va vinde 200.000 de unitati; totusi, aceasta prorocire nu poate fi confirmata, deoarece Apple nu a facut inca publice cifrele vanzarilor iPhone.
Vanzarile au inceput pe 29 iunie, la ora 18.00, in fiecare zona orara a Statelor Unite, deoarece Jobs a vazut in aceasta metoda un punct de sprijin pentru o "piata uriasa".

Probleme la activare

Un iPhone costa 499 si 599 de dolari in magazine. Terminalele au devenit deja obiect de specula, eBay anuntand ca pe site-ul sau se vand la un pret de 740 dolari, dupa ce au atins si maximul de 12.500 dolari.
Unii dintre cumparatori au avut probleme la activarea telefoanelor din cauza numarului foarte mare de solicitari in acelasi timp, iar altii s-au confruntat cu intarzieri cand faceau transferul de la un provider de Internet la altul. Planurile tarifare ale AT&T pentru iPhone au costuri cuprinse intre 60 si 220 de dolari pe luna. Clientii pot cumpara un singur telefon din magazinele AT&T, in timp ce la magazinele Apple pot fi cumparate doua telefoane de un singur client.
Primele modele ale telefonului s-au dus spre regizorul Spike Lee si actrita Whoopi Goldberg.

Marimea conteaza?

Telefonul iPhone incorporeaza iPod-ul cu o multitudine de echipamente pentru paginile web si e-mail, Apple impunandu-si puternic produsul fata de produsele mai ieftine de la Nokia, Samsung, Research In Motion si Palm.
Cumparatorii intervievati de bloomberg.com in magazinele Apple din New York si California au preferat versiunea de 8 GB a modelului iPhone, la 599 dolari, primind la o diferenta de 100 de dolari o memorie de doua mai mare. Sub conducerea lui Steve Jobs, profitul anual al companiei Apple a ajuns la aproape 2 miliarde de dolari, de la 65 de milioane acum cinci ani, in timp ce vanzarile s-au triplat pana la circa 20 de miliarde de dolari.

Jobs vrea sa vanda 10 milioane de iPhone in 2008

Directorul executiv al Apple sustine ca telul sau este de a vinde 10 milioane de telefoane in 2008, acaparand astfel 1 procent din piata globala de terminale telefonice. In 2009, Jobs se asteapta ca vanzarile de telefoane mobile sa ajunga la 1 miliard, ceea ce ar insemna un numar de patru ori mai mare decat cel al calculatoarelor vandute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin