Daewoo Automobile Romania a obtinut, recent, anularea datoriei de peste 800 de milioane de euro, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti. "Nu am primit inca decizia Curtii de Apel Bucuresti. Conform legii, ANAF are obligatia sa parcurga toate c
Daewoo Automobile Romania a obtinut, recent, anularea datoriei de peste 800 de milioane de euro, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti. "Nu am primit inca decizia Curtii de Apel Bucuresti. Conform legii, ANAF are obligatia sa parcurga toate caile de atac in instanta in astfel de cazuri", au explicat reprezentantii ANAF. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. Curtea de Apel din Bucuresti a "admis actiunea Daewoo si exonereaza de plata platilor" catre ANAF, potrivit minutei notata in registrul de la arhiva instantei, dupa ce aceasta a dat solutia.
Curtea urmeaza sa-si motiveze decizia. Reamintim ca litigiul dintre Daewoo Automobile si ANAF a inceput in decembrie 2005, in urma controlului efectuat de Directia Regionala Vamala Craiova la societate. Controlul a stabilit ca producatorul auto datoreaza statului peste 800 de milioane de euro, reprezentand facilitatile fiscale de care a beneficiat societatea in trecut, inclusiv majorari si penalitati. Facilitatile au fost obtinute de Daewoo Automobile in baza Legii 71/1994 privind acordarea unor facilitati suplimentare fata de Legea 35/1991 republicata, pentru atragerea de investitori straini in industrie. Procesul verbal incheiat in urma controlului a fost contestat de catre Daewoo, la Sectia de contencios-administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, care in 27 iunie a dat castig de cauza reclamantului. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.