Principalul actionar al clubului de sub Grant a fost huiduit si injurat de fanii alb-visinii la meciul amical pe care Rapid l-a disputat pe Stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu", duminica seara, cu divizionara secunda Petrolul Ploiesti. Spectat
Principalul actionar al clubului de sub Grant a fost huiduit si injurat de fanii alb-visinii la meciul amical pe care Rapid l-a disputat pe Stadionul "Giulesti - Valentin Stanescu", duminica seara, cu divizionara secunda Petrolul Ploiesti. Spectatorii l-au contestat pe Copos atat inainte de meci, cand a avut loc festivitatea de premiere a fostilor jucatori care au contribuit la castigarea primului titlu de campioana din istoria clubului, in urma cu 40 de ani, cat si in timpul partidei amicale cu Petrolul. Incepand din minutul 70, Copos a fost injurat constant de catre fani, de acelasi tratament avand parte si Dumitru Dragomir, care insa nu a fost prezent la meci.
Fanii i-au reprosat lui Copos pierederile lui Badoi, Ganea si Zicu, transferati la rivalele Steaua, "Poli" Timisoara si Dinamo, precum si slaba campanie de achizitii realizata de Rapid in aceasta pauza competitionala. "Este sarbatoarea celor care in 1967 castigau titlul de campioni. Sa respectam acest eveniment!", a spus Copos, care n-a dorit sa le raspunda fanilor. Inainte de inceperea partidei, FC Rapid a sarbatorit 40 de ani de la castigarea primului titlu de campioana a Romaniei. Dintre jucatorii care au castigat titlul in acel an au fost prezenti Necula Raducanu, Nicolae Lupescu, Viorel Krauss, Ion Motroc, Constantin Jamaischi, Constantin Nasturescu, Teofil Codreanu, Sandu Neagu si fostul antrenor secund Victor Stanculescu. Toti acestia au facut un tur de stadion in aplauzele celor aproximativ 4000 de spectatori. Pe gazon au fost asezate tricourile cu numerele si numele fostilor jucatori ai Rapidului din 1967, dar care au decedat: Stefan (numarul 19), Georgescu (numarul 10), Greavu (numarul 4), Dinu (numarul 15), Dan Coe (numarul 6). Copos i-a premiat pe fostii campioni nationali, printre cadouri numarandu-se cate un abonament pe viata la tribuna oficiala la meciurile de pe teren propriu ale gruparii giulestene si o medalie pe care era scris "40 de ani". Dupa meciul cu Petrolul, actualii si fostii jucatori ai Rapidului au participat la un dineu organizat pe gazonul din fata Hotelului "Crowne Plaza".
Bergodi joaca 4-3-3
Meciul s-a incheiat cu 3-2 in favoarea Rapidului, goluri Raduta (29), Maftei (37) si N. Grigore (93p), respectiv Mutiu (58, 77p). Partida a fost prima a lui Cristiano Bergodi pe banca tehnica a giulestenilor, duminica seara debutand si Boya, Cesinha, Bozovic si Grigorie, transferati in aceasta vara. Bergodi i-a folosit pe D. Coman (46 Bete) - Sapunaru (67 Paun), Maftei (46 Rada), M. Constantin, Bozovic - E. Dica (67 Gonzales), C. Lazar (46 Grigore), Grigorie (46 R. Stancu) - Dobroiu (60 Cesinha), Boya, Raduta (46 Buga). Dobroiu si Raduta au fost chemati de la "satelit", in timp ce Gonzales este in probe. Bergodi crede ca partida a fost foarte grea, deoarece a fost pentru prima oara cand jucatorii sai au evoluat in noul sistem 4-3-3. "E dificil sa schimbi sistemul de joc. Nu ne puteam astepta la prea multe din partea baietilor. E nevoie de rabdare, pentru ca este inevitabil sa se schimbe sistemul de joc atunci cand vine un antrenor nou, care nu joaca acelasi sistem cu cel vechi", a precizat Bergodi. Directorul sportiv Viorel Moldovan cere rabdare, deoarece este un nou inceput pentru echipa giulesteana. "Nu putem sa ne pripim si sa judecam echipa dupa acest meci. S-a schimbat un sistem si ati vazut ca au fost destule nesincronizari, dar e de inteles. Mai avem nevoie de cativa jucatori pentru a consolida acest grup. Nu e suficient ce s-a realizat pana acum", a mentionat Moldovan.
Maldarsanu: "Mai stau un an!"
Mijlocasul rapidist a declarat ca, in urma unei discutii purtate cu Bergodi si cu sefii clubului, a decis sa revina la pregatirile echipei. "Imi voi duce ultimul an de contract pana la capat. Nu avea rost sa tin suparare. Am considerat ca e timpul sa plec. Am jucat atata timp pentru Rapid si chiar am pus suflet, dar daca nu s-a ajuns la nici o intelegere intre mine si patron? Am contract si trebuie sa ma antrenez. Am cazut de acord cu antrenorul si conducerea si totul este OK. Cu atat mai frumos ca aceasta telenovela a luat sfarsit acum, in aceasta zi de sarbatoare", a spus Maldarasanu, care nu a evoluat in partida de duminica. Capitanul Vasile Maftei a afirmat ca s-a mai linistit de cand a aflat ca Maldarasanu a revenit la echipa. "Normal ca ne-am mai linistit. Cam incepem sa prindem contur. Eram cam putini la antrenamente, ca tot vezi ca pleaca jucatori si nu e prea bine pentru echipa. Acum speram sa ne luptam cu cele trei mari puteri. Stiti voi care", a spus Maftei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.