Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori a Moldovei au semnat saptamana trecuta un protocol de asistenta tehnica in vederea pregatirii conditiilor pentru interconectarea celor doua piete, care presupune schimbul de informatii si armonizarea legis
Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori a Moldovei au semnat saptamana trecuta un protocol de asistenta tehnica in vederea pregatirii conditiilor pentru interconectarea celor doua piete, care presupune schimbul de informatii si armonizarea legislatiilor, se arata intr-un comunicat al BVB.
Directorul general al BVB, Stere Farmache, si presedintele Bursei din Moldova, Corneliu Dodu, au semnat vineri, la Chisinau, un protocol in vederea pregatirii conditiilor pentru interconectarea celor doua piete. Documentul este parte a unui acord de cooperare incheiat pe 2 noiembrie 2006, care promoveaza colaborarea dintre institutii si dezvoltarea sectorului financiar din cele doua state.
Ceremonia semnarii a avut loc in prezenta premierilor Romaniei si Moldovei si a fost ocazionata de vizita oficiala in Republica Moldova a primului-ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.
"Protocolul tehnic este un prim pas concret pentru acordarea Bursei de Valori din Moldova a licentei de operare a aplicatiei bursiere Arena. Implementarea sistemului de tranzactionare Arena la BVM deschide calea unei colaborari stranse intre cele doua Burse si poate deveni un exemplu de referinta pentru cooperarea regionala intre Bursele de Valori", a declarat Farmache in comunicat.
Bursa de Valori Bucuresti are colaborari cu institutiile similare din Atena, Tokio, Londra, Salonic, Viena, Coreea si cu Bursa italiana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.