De la sfarsitul lunii mai, pretul unciei de aur a stationat pe pietele internationale in jurul pragului de 650 dolari, cu fluctuatii in culoarul 640 - 660 dolari.
Saptamana trecuta, pe piata londoneza a metalelor uncia a coborat aproape de pra
De la sfarsitul lunii mai, pretul unciei de aur a stationat pe pietele internationale in jurul pragului de 650 dolari, cu fluctuatii in culoarul 640 - 660 dolari.
Saptamana trecuta, pe piata londoneza a metalelor uncia a coborat aproape de pragul de 640 dolari, pe baza miscarilor realizate de fondurile de hedging, care s-au vazut nevoite sa renunte la o parte din pozitiile pe aur, dupa ce piata creditelor imobiliare din SUA a cunoscut o scadere semnificativa.
Vinerea trecuta, insa, uncia a revenit la 650 dolari, 648,50 dolari la fixingul de dimineata si 650,50 dolari la cel de seara, dupa ce moneda americana a inregistrat pierderi pe pietele internationale iar preturile la titei au reinceput sa creasca, alimentand temerile legate de evolutia inflatiei la nivel mondial.
Mentinerea pe un trend crescator a preturilor la titei ar putea avea ca efect o noua testare de catre aur a pragului de 690 dolari, maximul acestui an fiind de 693,95 dolari, atata vreme cat suportul de la 634 dolari nu a fost atins de la inceputul anului.
Pe Comex, divizia de metale a New York Mercantile Exchange, pretul unciei de aur cu livrarea in august a urcat la 650,90 dolari, fata de minimul de la inceputul saptamanii trecute de 641,10 dolari, in timp ce pentru aceeasi scadenta la Chicago Board of Trade pretul unciei a fost de 651,90 dolari.
In opinia analistilor, pretul metalului galben ar putea sa se stabilizeze pe termen lung in apropierea pragului de 700 dolari/uncie, ei estimand ca euro ar putea reveni pe un trend ascendent. Reamintim ca maximul ultimilor 26 de ani, de 734 dolari, a fost atins in mai trecut. In acest moment, pragul suport pentru metalul galben se afla la 634 dolari, iar cel de rezistenta la 690 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.