Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ieri ca Mihai Ungureanu, secretar general al PNL, seful campaniei partidului pentru euroalegeri si fost ministru de Externe, va fi "numarul unu" pe lista de candidati liberali pentru Parlamentul European. Anuntul a fost facut dupa sedinta BPC a partidului. Tariceanu a afirmat ca sedinta conducerii liberalilor s-a axat pe problemele organizatorice ale partidului pe perioada vacantei parlamentare.
De asemenea, liderul PNL a subliniat ca, potrivit planificarii activitatii membrilor BPC, acestia va trebui sa faca deplasari saptamanale in teritoriu. a€˛Si parlamentarii vor fi angrenati in acest efort. In saptamana care urmeaza ma voi deplasa si eu in teritoriu", a adaugat premierul.
In ceea ce priveste criteriile de alegere a candidatilor PNL pentru europarlamentare, Tariceanu a sustinut ca acestia trebuie sa fie a€˛capabili la nivel european" si a€˛cu o conduita ireprosabila", precizand ca persoana care va fi in capul listei PNL va fi fostul ministru de Externe, Mihai Ungureanu.
Intrebat care va fi principalul adversar al PNL in campania pentru alegerile la Parlamentul European, Tariceanu a sustinut ca este vorba de PSD.

Vot de incredere de la Delegatia Permanenta PNL

Liberalii au acordat sambata, in sedinta Delegatiei Permanente a formatiunii, un vot "concludent" de sustinere in favoarea ministrilor liberali, a declarat Calin Popescu Tariceanu.
a€˛Am pus problema sustinerii Cabinetului Tariceanu de catre Delegatia Permanenta, iar votul a fost unul concludent - numai trei abtineri, restul in favoarea echipei. Astfel, toti ministrii se bucura de sustinerea partidului si de increderea mea", a declarat Tariceanu.
Conform unor surse liberale, la vot s-au abtinut Radu Stroe, Vlad Moisescu si Ioana Costescu, vicepresedintele PNL in sectorul 1.
Liderul liberal a adaugat ca, in ciuda votului Delegatiei, nu va a€˛desconsidera" modul in care este perceput fiecare ministru.
In ceea ce priveste guvernarea, Tariceanu a dat asigurari ca va ramane la Palatul Victoria cata vreme nu va fi silit sa faca unele a€˛compromisuri".
a€˛Cat timp nu vom face compromisuri, vom sta la guvernare. Cota unica, de exemplu, daca ni s-ar cere sa renuntam, sau daca Parlamentul ar impune acest lucru, Guvernul demisioneaza", a mai precizat Tariceanu.
In acest context, Tariceanu a mai explicat ca, a€˛in limitele jocului democratic", Executivul va negocia cu toate formatiunile politice reprezentate in Parlament.
Mai mult, el a sustinut ca relatiile cu PD vor fi reluate cand democratii vor fi condusi de oameni care stiu sa se tina de cuvant.