Dupa mai multe etape in care debutantul Lewis Hamilton si-a facut de cap, secondat de colegul sau, campionul mondial en-titre Fernando Alonso, ieri dupa-amiaza, rivalii de la Ferrari au reusit sa opreasca dominatia bolizilor McLaren-Mercedes, punand
Dupa mai multe etape in care debutantul Lewis Hamilton si-a facut de cap, secondat de colegul sau, campionul mondial en-titre Fernando Alonso, ieri dupa-amiaza, rivalii de la Ferrari au reusit sa opreasca dominatia bolizilor McLaren-Mercedes, punand monopol pe primele doua trepte ale podiumului de premiere din Marele Premiu al Frantei. De altfel, la capatul unei etape care va intra in istoria Formulei 1, dupa ce FIA a decis sa scoata celebrul circuit de la Magny-Cours din calendarul competitional, Kimi Raikkonen si Felipe Massa au bifat a doua dubla a "calutului cabrat" din acest sezon, relansand si lupta pentru titlurile mondiale la piloti si constructori. Plecat din pole-position, "locotenentul" Massa a controlat perfect cursa pana spre final, cand cu 24 de tururi inainte de linia de sosire a cedat sefia colegului sau, finlandezul Kimi Raikkonen, dupa a doua trecere pe la boxe. Obisnuit cu podiumul in toate celelalte sapte runde de pana acum, britanicul Lewis Hamilton n-a ratat nici de aceasta data ocazia sa-si treaca in cont un rezultat notabil si a ocupat locul al treilea, intarindu-si pozitia de lider al pilotilor, in vreme ce Alonso a obtinut un modest loc sapte, la capatul unei curse presarata neobisnuit cu multe erori ale campionului mondial. Revenit in bolidul BMW-Sauber dupa accidentul de la Montreal, polonezul Robert Kubica a avut o evolutie de exceptie si a prins locul al patrulea, urmat de mult mai experimentatul sau coleg, Nick Heifeld, iar Jenson Button a bifat primul punct pentru Honda, bonus asigurat de pozitia a opta. In urma rezultatelor din Franta, Hamilton conduce in topul pilotilor, cu 64 de puncte, urmat de Alonso (50 p), Massa (47 p) si Raikkonen (42 p), in vreme ce echipa McLaren-Mercedes se mentine in fotoliul de lider al clasamentului constructorilor, cu 114 puncte, urmata de Ferrari (89 p) si BMW-Sauber (48 p).
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.