DN 5, sectiunea Adunatii Copaceni - Giurgiu, va fi deschis circulatiei rutiere, incepand cu 1 iulie. Drumul national a fost modernizat prin largirea la patru benzi pe o lungime de 35,9 km, intre km 23+200 - km 59+100, in scopul imbunatatirii conditii
DN 5, sectiunea Adunatii Copaceni - Giurgiu, va fi deschis circulatiei rutiere, incepand cu 1 iulie. Drumul national a fost modernizat prin largirea la patru benzi pe o lungime de 35,9 km, intre km 23+200 - km 59+100, in scopul imbunatatirii conditiilor de trafic si alinierii acestora la standardele internationale. Fondurile necesare modernizarii au venit din partea Comisiei Europene printr-un sprijin nerambursabil de peste 22 de milioane de euro si de la bugetul de stat in valoare de peste 29 de milioane de euro. Drumul National 5 este o componenta a ramurii sudice a Coridorului IX Pan-European si face legatura intre Bucuresti si Giurgiu, iar mai departe cu Bulgaria, Turcia, Albania, Grecia. Astfel, prin largirea drumului blocajele rutiere vor fi prevenite si inlaturate, fluxul de trafic va fi imbunatatit si tranzitul va fi mai usor la frontiera Giurgiu - Ruse.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania spera ca datorita acestei modernizari traficul sa fie mai sigur si numarul de accidente care se petrec anual pe DN 5 sa scada semnificativ, chiar daca se intentioneaza marirea vitezei medii de la 43,5 km/h, la 63,2 km/h. Executia lucrarilor a fost realizata de Itinera S.p.a. si supervizata de catre compania Hzder Consulting Ltd. din Marea Britanie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.