Circa 6000 de evenimente, dintre care opt concerte gigantice, sunt anuntate pe tot globul cu ocazia "Live Earth", care va avea loc pe 7 iulie, intr-o incercare de mobilizare impotriva incalzirii globale. Transmis in direct 24 de ore, evenimentul e
Circa 6000 de evenimente, dintre care opt concerte gigantice, sunt anuntate pe tot globul cu ocazia "Live Earth", care va avea loc pe 7 iulie, intr-o incercare de mobilizare impotriva incalzirii globale. Transmis in direct 24 de ore, evenimentul este asteptat sa atraga o audienta de circa doua miliarde de telespectatori, organizatorii sperand astfel sa atraga atentia asupra pericolelor care ameninta planeta.
Concertele "Live Earth" vor avea loc, consecutiv, la Sydney, Tokyo, Shanghai, Johannesburg, Hamburg, New York, Londra si Rio de Janeiro. Sunt anuntate peste 150 de staruri, printre care Police, Genesis, Madonna, Bon Jovi, Kanye West si Kelly Clarkson.
De asemenea, in cadrul "Live Earth" vor avea loc doua evenimente simbolice, unul urmand sa se desfasoare la Kyoto, locul unde s-au dus negocierile pentru protocolul privind mediul, si celalalt in cadrul unei baze britanice din Antarctica, unde se simt cel mai puternic efectele schimbarilor climatice. Pe langa acestea, la nivel global vor avea loc circa 6000 de manifestatii, petreceri si concerte.
Kevin Wall, organizatorul principal, a explicat ca ideea acestor concerte i-a venit inaintea lansarii documentarului lui Al Gore "An Inconvenient Truth". Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare nu a fost lipsita de incidente. Printre problemele intampinate se numara faptul ca organizatorii nu au reusit sa obtina acordul de desfasurare a evenimentului in anumite tari, faptul ca nici o tara musulmana nu organizeaza vreun eveniment in sprijinirea luptei impotriva incalzirii globale si anularea unor concerte si evenimente, cum ar fi cel de la Istanbul. "Este ca si cum ai organiza zece Cupe Mondiale in acelasi timp", a declarat Kevin Wall, care promite ca Live Earth va fi "un eveniment inedit".
"Live Earth va cere oamenilor sa se angajeze in schimbarea obiceiurilor lor si ale celorlalti - indivizi, comunitati, institutii, guverne - pentru a reduce emisiile de gaze de sera cu 90% pana in 2050", a declarat Al Gore. Potrivit acestuia, "Live Earth" se va asigura ca "va fi elaborat un nou tratat mondial pentru lupta impotriva incalzirii globale, pana in 2009". De asemenea, organizatorii cer ca energiile alternative si masurile pentru realizarea de economii de energie sa fie sustinute, sa fie plantati milioane de arbori, iar institutiile si corporatiile sa se implice in lupta pentru un mediu curat. Al Gore va fi prezent la concertul din New York, alaturi de un invitat surpriza si de artisti precum Police, Smashing Pumpkins, Kanye West si Roger Waters. La Londra vor fi prezenti Madonna, Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys si John Legend, in timp ce la Tokyo vor merge cei de la Linkin Park. Kyoto se va bucura de prezenta artistului Ryuichi Sakamoto, in timp ce vedetele de la Rio de Janeiro vor fi Pharrell Williams si Lenny Kravitz. Incasarile rezultate din aceste concerte vor fi donate unei fundatii care lupta impotriva incalzirii globale, The Alliance for Climate Protection, prezidata de Al Gore. In Romania, "Live Earth" va consta in concerte Compact, Directia 5, Voltaj, Iris, Holograf si Phoenix pe 7 iulie, a doua zi urmand sa aiba loc un concert Robert Plant, fost membru al trupei Led Zeppelin, la Romexpo. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.