Soprana Angela Gheorghiu debuteaza, in iulie, la Scala din Milano, cu rolul Violetta din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, se arata pe site-ul institutiei italiene de spectacole.
"Traviata" va avea 11 reprezentatii intre 3 si 21 iulie, ia
Soprana Angela Gheorghiu debuteaza, in iulie, la Scala din Milano, cu rolul Violetta din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, se arata pe site-ul institutiei italiene de spectacole.
"Traviata" va avea 11 reprezentatii intre 3 si 21 iulie, iar Angela Gheorghiu va urca pe scena in sase dintre aceste spectacole, in timp ce in celelalte, rolul va fi interpretat de Elena Mosuc si Irina Lungu. Rolul Alfredo va fi impartit de Ramón Vargas, Jonas Kaufmann si Massimo Giordano, pe cand Roberto Frontali, Leo Nucci si George Gagnidze vor canta rolul lui Giorgio Germont.
Scala din Milano reia astfel o productie in regia Lilianei Cavani, cu decoruri de Dante Ferretti, scenograf premiat cu Oscar pentru activitatea sa in film. Productia, ce a avut premiera in 1992, a fost reluata de mai multe ori, ultima data in 2002.
Acum, dirijor va fi Lorin Maazel, care a sarbatorit recent 50 de ani de prezenta la Scala.
Debutul Angelei Gheorghiu pe scena milaneza a fost anticipat de un recital sustinut acolo in 2006. "La Scala am aparut pentru prima data intr-un recital anul trecut si m-a bucurat felul in care m-a primit publicul milanez. Acum sunt fericita sa ma intorc in <>, o opera pe care o iubesc, care ofera recompense unei soprane si care e mai mult decat potrivita pentru vocea mea", spune soprana nascuta in Romania, intr-un interviu publicat recent de cotidianul "Corriere della sera".
Angela Gheorghiu si-a facut debutul in rolul Violetta in 1994, la Covent Garden din Londra. "Violetta e un rol pe care nu l-am interpretat des, dar atunci cand am facut-o, s-a intamplat in teatre si in momente importante", adauga diva in acelasi interviu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.