Ministrul japonez al apararii, Fumio Kyuma, si-a cerut scuze duminica pentru afirmatia din ajun potrivit careia ca bombardamentele atomice lansate de SUA asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki au fost “inevitabile”, pentru a se pune capat
Ministrul japonez al apararii, Fumio Kyuma, si-a cerut scuze duminica pentru afirmatia din ajun potrivit careia ca bombardamentele atomice lansate de SUA asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki au fost “inevitabile”, pentru a se pune capat celui de-al Doilea Razboi Mondial si a se evita intrarea Uniunii Sovietice in batalia din Pacific.

Afirmatiile sale au atras critici virulente din partea supravietuitorilor bombardamentelor, iar unii parlamentari de opozitie i-au cerut demisia.

“Imi pare rau daca aceste comentarii au dat impresia unei lipse de respect fata de victime”, a declarat Kyuma, intr-o conferinta de presa la Nagasaki, de unde este originar. “Ma voi abtine de la a mai face astfel de comentarii”, a adaugat el, citat de agentiile Kyodo si AP, preluate de Rompres.

Sambata, Kyuma a declarat ca afirmatiile sale au fost gresit interpretate si ca, in realitate, a dorit sa spuna ca bombardamentele “au fost inevitabile din punctul de vedere al americanilor”.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.