Am fost informata de catre procurorul-sef Daniel Morar ca i s-a spus ca in perioada referendumului sa nu se solutioneze anumite dosare in care sunt implicati oameni politici, a declarat procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in cadrul
Am fost informata de catre procurorul-sef Daniel Morar ca i s-a spus ca in perioada referendumului sa nu se solutioneze anumite dosare in care sunt implicati oameni politici, a declarat procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in cadrul emisiunii 3 X 3 de ieri, de la Realitatea Tv. De asemenea, i s-a spus sa nu se mai trimita comunicate de presa fara semnatura ministrului, a declarat procurorul general.

Independeta procurorilor este foarte clar delimitata de lege, precum si relatiile pe care Ministerul Public le are cu alte institutii, a declarat procurorul general al Romaniei.

Referitor la problema coruptiei la nivel inalt, procurorul general a declarat ca "nu putem spune ca vom eradica acest fenomen". Ne vom stabili o strategie anticoruptie in functie de obiectivele pe care ni le vom stabili dupa evaluarea activitatii, a declarat procurorul general.

In dosarul mineriadei, nu se pleaca de la zero, raman valabile datele administrate pana acum, a declarat procurorul general.

Codruta Kovesi nu s-a pronuntat in privinta posibilitatii de a se realiza rechizitoriul in acest an.

E posibil sa se mai dilueze din probe daca exista o perioada mare de timp de la comiterea unei fapte penale pana la proces, dar nu ne putem baza pe aceste speculatii, a comentat procurorul general posibilitatea ca unele probe din dosarul mineriadei sa dispara.

Sunt multumita ca am realizat patru obiective din cinci stabilite, a declarat Codruta Kovesi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.