Tabara la Tescani
Cea de-a XVII-a editie a Taberei Internationale de Creatie Plastica-Atelier se va desfasura intre 2 si 16 august la Centrul de Cultura "Rosetti Tescanu - George Enescu" din Tescani, judetul Bacau. Pentru editia de anul
Tabara la Tescani
Cea de-a XVII-a editie a Taberei Internationale de Creatie Plastica-Atelier se va desfasura intre 2 si 16 august la Centrul de Cultura "Rosetti Tescanu - George Enescu" din Tescani, judetul Bacau. Pentru editia de anul acesta sunt asteptati artisti plastici din Japonia, Macedonia, Republica Moldova si Romania. "Cei sase pictori vor avea parte de un program complex, din care nu vor lipsi cele doua zile in nordul Moldovei, la bisericile stefaniene, dar si vizite la bisericile de lemn din Scorteni si Romanesti, care dateaza din secolul XVIII. Aceasta tabara internationala se va finaliza cu o expozitie la Complexul Muzeal <<Iulian Antonescu>> din Bacau", a declarat Elena Bulai, directorul Centrului de Cultura de la Tescani. (M.A.)
"Un Bucuresti frumos"
Ministerul Culturii si Cultelor intentioneaza sa deruleze sapaturi arheologice in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe perioada desfasurarii programului "Un Bucuresti Frumos", care prevede reabilitarea mai multor cladiri istorice din zona. In urma cu doua saptamani, premierul Calin Popescu-Tariceanu, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, au lansat programul "Un Bucuresti Frumos", prin care urmeaza sa fie reabilitate o parte dintre cladirile de pe strazile Selari si Franceza, din Centrul Istoric al Bucurestiului. (D.C)
Training cultural
Asociatia Ecumest organizeaza, in perioadele 24-25 si 28-29 august, un nou seminar de training pentru tineri operatori culturali, la Centrul National al Dansului Bucuresti. Echipa de traineri este formata din Corina Suteu, trainer si consultant independent in domeniul managementului cultural, si Saviana Stanescu, dramaturg, artist asociat la Teatrul Lark si la East Coast Artists din New York, informeaza organizatorii. Seminarul se adreseaza unui numar de 20 de operatori culturali care au o minima experienta in organizarea de proiecte artistice. Selectia participantilor se va face de catre organizatori, pe baza unui formular de inscriere disponibil pe site-ul www.ecumest.ro. Data limita de inscriere este 15 august. Seminarul face parte dintr-un proiect - "Organizarea unor sesiuni de formare si perfectionare a operatorilor culturali din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana" - initiat de Ecumest si finantat de Administratia Fondului Cultural National. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.