Doua treimi dintre bacauanii care s-au prezentat din nou la testarea auto au picat examenul, pentru ca brosurile de pe piata sunt pline de greseli. Odata cu schimbarea Codului Rutier, pe capul soferilor contravenienti a cazut o belea si mai mare dec
Doua treimi dintre bacauanii care s-au prezentat din nou la testarea auto au picat examenul, pentru ca brosurile de pe piata sunt pline de greseli. Odata cu schimbarea Codului Rutier, pe capul soferilor contravenienti a cazut o belea si mai mare decat plata amenzilor. Retinerea carnetului si retestarea celor care sunt prinsi pe picior gresit de politistii de la Rutiera se dovedeste a fi o piatra de incercare greu de trecut chiar si pentru aceia care si-au luat carnetul din prima. Noua legislatie le creaza multora dintre soferi probleme la reexaminare, cu atat mai mult cu cat, cartile existente pe piata si din care sunt nevoiti sa invete sunt scrise in bataie de joc.

25 de lei ca sa pici garantat la examen

Noul Cod Rutier i-a aruncat in haos pe soferii ale caror greseli au fost taxate de politistii Serviciului Rutier cu retinerea permisului. Multi dintre cei veniti la reexaminare pica la teste din cauza manualelor aparute pe piata. ”Am ramas fara carnet acum o luna pentru neacordare de prioritate. Asta e! Am gresit, trebuie sa platesc. Nu mi-a fost nicio clipa teama ca nu am sa iau examenul de rete stare. Am luat carnetul din prima acum sase ani si am invatat de placere. Nu am avut probleme. Acum am invatat degeaba. Am dat testul de trei ori si nu am reusit mai mult de 12 puncte. Am aflat recent ca brosura cu teste de pe care am invatat este gresita. Am dat 25 de lei pe ea si nu exista pe coperta niciun autor, iar de coordonator de specialitate, nici vorba. Nici nu stiu acum ce carte sa cumpar ca sa nu am din nou surprize ”, ne-a spus Maria Costandache, o tanara soferita trasa pe dreapta pentru doua luni. In aceeasi situatie se afla aproape 2.000 de soferi bacauani, care odata ramasi fara carnet nu au reusit sa treaca proba de foc a retestarii. Cifra nu este deloc neglijabila, in conditiile in care, de la inceputul anului si pana in acest moment, 3.308 soferi bacauani au ramas fara permis. Cu alte cuvinte, peste 65% dintre conducatorii auto reexaminati au fost declarati respinsi la testul ”13 din 15”.

Instructori auto pe post de corectori

Rafturile librariilor din oras sunt pline de manuale si brosuri de legislatie rutiera si teste auto.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.