Editura „Trinitas“ din Iasi a lansat recent volumul „Metafora si Misiune. Valorificarea literaturii laice in predica romaneasca“, semnat de Bogdan-Aurel Teleanu, inspector eparhial la Biroul de Presa si Comunicatii al Patriar
Editura „Trinitas“ din Iasi a lansat recent volumul „Metafora si Misiune. Valorificarea literaturii laice in predica romaneasca“, semnat de Bogdan-Aurel Teleanu, inspector eparhial la Biroul de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Romane. Lucrarea este prefatata de pr. prof .dr. Nicolae D. Necula si reprezinta, fara indoiala, o premiera in literatura omiletica romaneasca, prin „analizarea notiunii de 'valorificare>>, cum apreciaza pr. prof. dr. Necula. Dincolo insa de demersul stiintific autentic, volumul de fata „tradeaza“ preocuparea autorului pentru domeniul comunicarii, caruia i-a dedicat o mare parte din activitatea sa profesionala. In spatele acestui demers descoperim un efort intelectual imens, dedicat, in primul rand, „intensificarii dialogului dintre Biserica si cultura, scotand totodata in evidenta faptul ca Biserica a fost creatoare de valori culturale autentice, iar slujitorii ei au fost deschisi spre valorile culturale secundare“, cum apreciaza si pr. prof. dr. Viorel Sava. Volumul dezvolta o analiza a unuia dintre izvoarele secundare ale predicii, cel literar, scotandu-i in evid enta valoarea si importanta in slujirea pastoral-omiletica, in decursul timpului in Biserica Ortodoxa Romana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.