Sortii nu au fost foarte blanzi cu Steaua in ceea ce priveste tragerea la sorti a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Echipa antrenata de Gheorghe Hagi va intalni pe Zaglebie Lubin, campioana Poloniei, in drumul ei spre grupele LC. Acesta e
Sortii nu au fost foarte blanzi cu Steaua in ceea ce priveste tragerea la sorti a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Echipa antrenata de Gheorghe Hagi va intalni pe Zaglebie Lubin, campioana Poloniei, in drumul ei spre grupele LC. Acesta este unul dintre cei mai puternici adversari din aceasta faza a competitiei.

Norocul proverbial al Stelei pare sa fi disparut odata cu venirea lui Hagi, cunoscut pentru ghinionul pe care l-a avut in cariera de antrenor. In ciuda declaratiilor optimiste ale stelistilor, este evident ca dubla cu Zaglebie Lubin nu este una dinainte castigata. Chiar daca adversarul nu are un nume foarte mare, faptul ca este campioana Poloniei impune un oarecare respect. Cu un buget de 10 milioane de dolari pentru sezonul urmator, conducatorii formatiei poloneze au anuntat ca au ca principal obiectiv accederea in grupele competitiei numarul 1 a Europei. Cu doua titluri in palmares, primul castigat in 1991, Zaglebie, club fondat in 1945, reprezinta revelatia ultimului sezon in Polonia. Adversara Stelei are in lot patru cehi, un brazilian, un nigerian, un columbian, un paraguayan, un lituanian si un bosniac. Asa cum era de astepta t, antrenorul Czeslaw Michniewicz nu este foarte incantat de cum au iesit lucrurile pentru formatia sa: „Nu exista adversari slabi in aceasta competitie. Mi-as fi dorit sa jucam cu echipe bune, cu nume si atractive din vest, precum Glasgow Rangers, decat cu adversari tari, incomozi, iar pentru fani neatractivi, din estul Europei, precum Steaua. Indiferent de adversar, fara sa lupti nu te poti califica. Vom da totul pe teren pentru a avea un drum cat mai lung in Liga Campionilor“. Nici Adrian Ilie nu este foarte incantat de polonezi, dar dintre alte motive decat cele ale lui Michniewicz. „Este una din echipele grele pe care puteam sa o intalnim. Dar Steaua are valoare mare si poate sa depaseasca acest adversar. Vom colabora cu Dan Petrescu pentru ca a antrenat Polonia. Oricum noi avem ca obiectiv calificarea in grupe“, a declarat Adrian Ilie, managerul general al Stelei. Mult mai optimist este presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. „Campionatul Poloniei este sub cel al Romaniei. Au o echipa nationala buna, dar la nivel de club sunt in spatele nostru. Daca Steaua vrea sa treaca de grupele Ligii, nu are cum sa se impiedice de Zaglebie“, a declarat Dumitru Dragomir.

Argaseala a mirosit un complot la Nyon


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.