Cu o saptamana inainte de comemorarea a doi ani de la atentatele din 7 iulie, britanicii au trecut, din nou, prin clipe de cosmar. Politia britanica a provocat o explozie controlata, ieri dimineata, pentru a dezamorsa o bomba instalata intr-o zona f
Cu o saptamana inainte de comemorarea a doi ani de la atentatele din 7 iulie, britanicii au trecut, din nou, prin clipe de cosmar. Politia britanica a provocat o explozie controlata, ieri dimineata, pentru a dezamorsa o bomba instalata intr-o zona foarte aglomerata din centrul Londrei, relateaza BBC. Reprezentanti ai politiei au afirmat ca, daca nu ar fi fost dezamorsata la timp, bomba ar fi produs un „carnagiu“. Pirotehnistii au intervenit de urgenta in Haymarket, la apelul fortelor de ordine, dupa ce in zona a fost identificata o masina suspecta si unde parea sa fie instalat un dispozitiv explozibil. Circulatia in jurul Piccadilly Circus a fost intrerupta, iar garniturile de metrou nu au mai putut opri in statie. Peter Clarke, seful sectiei antiteroriste a Politiei britanice, a explicat ca autoturismul continea „o cantitate importanta de benzina“, „recipiente cu gaz“ si „numeroase cuie“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.