Senatul a adoptat la un al doilea vot, resolicitat de Ion Iliescu, un proiect de lege al PSD prin care chiriasii din casele nationalizate a caror chirie expira sau care nu au negociat noi contracte cu termene acceptabile sunt exceptati de la evacuare
Senatul a adoptat la un al doilea vot, resolicitat de Ion Iliescu, un proiect de lege al PSD prin care chiriasii din casele nationalizate a caror chirie expira sau care nu au negociat noi contracte cu termene acceptabile sunt exceptati de la evacuare minimum 2 ani, informeaza Mediafax.
Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativa pentru completarea si modificarea Legii 10/2001 ce priveste regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Proiectul a fost initiat de senatorul PSD Danut Ungureanu si deputatul PSD Gheorghe Chiper si modificat la Comisia juridica a Senatului printr-un amendament al senatorului PSD, Doru Ioan Taracila.
Potrivit proiectului de lege, "vor fi exceptati de la evacuare, pe o perioada de minimum 2 ani, chiriasii ale caror contracte de inchiriere au expirat sau expira si care nu au putut negocia cu proprietarii noile contracte de locatiune cu termene acceptabile si in cuantumul de chirie stabilit de lege".
Initiativa votata de Senat mai arata ca, in minimum 2 ani, "autoritatile locale vor asigura plata catre proprietar a diferentei dintre nivelul actual al chiriei si cel practicat de piata imobiliara, in limita spatiului locativ normat".
Totodata, Consiliile Locale le vor pune la dispozitie locuinte celor care nu au gasit spatii "corespunzatoare" de locuit. Astfel, acestea vor putea achizitiona locuinte fie prin licitatie publica, fie prin construirea unor apartamente din fondurile bugetelor locale si ANL.
Pentru adoptarea acestui act normativ erau necesare 69 de voturi "pentru". Initial, Senatul a respins legea cu 48 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si 12 abtineri. Proiectul a fost adoptat, cu 72 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.