TVR 1, 20.20
Cei mai iubiti 2005
Spectacol
In cadrul celei de-a patra editii a Galei, prezentata de Andreea Marin, romanii isi vor desemna preferatii anului 2005. Cei mai iubiti 2005 va fi un adevarat regal al celebritatilor. Aleger
TVR 1, 20.20
Cei mai iubiti 2005
Spectacol
In cadrul celei de-a patra editii a Galei, prezentata de Andreea Marin, romanii isi vor desemna preferatii anului 2005. Cei mai iubiti 2005 va fi un adevarat regal al celebritatilor. Alegerea castigatorilor se face conform rezultatelor sondajelor efectuate de IMAS. Propunerile de nume pentru personalitatile care au fost votate de catre public au venit din partea TVR si PTWB (Prime Time World Broadcast). Parada celebritatilor din acest an va desemna preferintele telespectatorilor la urmatoarele categorii: ziaristi, televiziune - femei, televiziune - barbati, oameni de afaceri, actori, moda, muzica usoara - solist pop, muzica populara, radio, sportivi, trupe de muzica, actrite, melodii, cupluri si emisiuni tv. Invitatele speciale ale acestei editii sunt focoasele interprete din formatia Azucar Moreno, care au declarat ca s-au indragostit de Romania.
PRO TV, 20.30
Mexicanul
SUA, comedie, 2001
Regia: Gore Verbinski
Distributia: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, Bob Balaban, J.K. Simmons
Jerry Welbach primeste doua ultimatumuri. Unul de la seful sau mafiot si unul de la iubita sa. Seful sau doreste ca Jerry sa plece in Mexic pentru a recupera un pistol antic de o valoare inestimabila, cunoscut sub numele de "Mexicanul". La randul ei, prietenea sa, Samantha, ii cere sa renunte la a mai avea legaturi cu Mafia. Mafiotii il ameninta cu moartea; Samantha il ameninta cu despartirea. Dintre a fi parasit de iubita si a ramane totusi in viata, Jerry alege sa ia drumul Mexicului pentru a incheia aceasta ultima afacere. El da neasteptat de repede de urma pistolului, dar acesta este ravnit de toata lumea, deoarece arma, despre care se spune ca ar fi blestemata, are un trecut cat se poate de legendar. Daca pistolul a fost usor de gasit, nu la fel de usoara se va dovedi si reintoarcerea sa acasa. Filmul este o combinatie extrem de savuroasa de comedie, actiune si situatii hilare. Este primul film in care Brad Pitt si Julia Roberts sunt distribuiti impreuna in rolurile principale.
TVR 2, 21,00
Raport... Off-road
Documentar de calatorie
Emisiunea este o excursie in locuri din Romania despre care nici nu stiai ca exista. Spectaculoase sunt nu numai calatoria, ci si descoperirea tinutului, a povestilor locului, personajele pitoresti.
1. Doda Pilii este un catun izolat din Muntii Apuseni. In Doda traiesc numai 17 familii, dar vara locul se umple de turisti dornici de excursii ecvestre. In Doda Pilii se ajunge din Cluj-Napoca, pe drumul care trece prin Belis - Fantanele, iar apoi, cale de o ora, pe un drum forestier, prin patria tapinarilor.
2. In judetul Suceava, francezii vin atat ca sa viziteze manastirile, cat si ca sa guste din vinurile moldovenesti. Exista aici trasee de off-road cum nu mai intalnesc in alta parte in Europa. Si, in plus, pot merge si la aeroportul de langa oras sa testeze un zbor cu deltaplanul.
4. In regiunea Brasovului, un englez, Collin Shaw, ii duce pe straini, tot cu o masina de teren, in Cheile Rasnoavei, la Rotbav (sa-l cunoasca pe batranul ceasornicar sas) sau mai sus de Moeciu, la stana de oi.
6. In Buzau, pierdute prin munti, asezarile rupestre cu legende fabuloase ridica semne de intrebare pentru istorici. Tot aici, la Colti, exista un Muzeu al Chihlimbarului.
TVR 2, 22.15
Dogma
SUA, comedie neagra, 1999
Regia: Kevin Smith
Distributia: Ben Affleck, Matt Damon, Alanis Morissette, Salma Hayek
Ce te faci daca ai fost inger si Dumnezeu te-a alungat din Rai pentru ca ai facut fapte rele? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun doi ingeri pacatosi, al caror aer angelic le ascunde perfect intentiile malefice. Ei incearca sa se intoarca in Rai, dar o asistenta medicala, un apostol de culoare si o stripteuza, doar in aparenta pacatosi, ii urmaresc pentru a le anihila planurile.
AXN, 21.55
Dispari in 60 de secunde
SUA, actiune, 2000
Regia: Dominic Sena
Distributia: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, Delroy Lindo, Will Patton
Este povestea unui hot de masini, caruia nu-i rezista nici un model de motor de automobil pentru a fi "colectionat" si pe care nu-l poate opri nici o alarma cand e vorba de-a fura. Modul sau de operare se desfasoara intr-un minut. Numai ca el vrea sa-si paraseasca indeletnicirea, sa duca o viata mai pasnica, pregatind copiii pentru carting. Dar, intr-un moment "fierbinte", este obligat sa faca ceea ce stia mai bine: sa fure. Un fost amic de bransa il santajeaza cu viata fratelui sau mai mic. Randall primeste "contractul" de furnizare a 50 de automobile de lux, intr-o singura noapte. O face mai ales pentru cea mai mare "iubire", Eleanor, un Mustang Shelby, captura vietii lui. Filmul este un remake al anilor '70 cu un subiect reconstituit din temelii din a carei distributie fac parte trei actori nominalizati la Oscar: Nicholas Cage, Angelina Jolie, Robert Duvall.
TVR Cultural, 20.00
Mizerabilii
Coproductie, drama, 2000
Regia: Josee Dayan
Distributia: Gerard Depardieu, John Malkovich, Jeanne Moreau
Ecranizare a celebrului roman al scriitorului francez Victor Hugo. O miniserie in patru parti cu Depardieu ca Valjean si Malkovich ca Javert, bogata in detalii semnificative pentru personaje si atmosfera. O viziune mai proaspata a romanului de la care se fac abateri, dar esenta intrigii e pastrata. Cristian Clavier il intruchipeaza pe egoistul si uneltitorul Thenardier, iar Virginie Ledoyen e o Cosette perfecta.
HBO, 23.00
In rolul principal: Pancho Villa
SUA, drama, 2003
Regia: Bruce Beresford
Distributia: Antonio Banderas, Eion Bailey, Alan Arkin, Jim Broadbent
Antonio Banderas interpreteaza rolul principal in acest film original HBO care reda un capitol mai putin cunoscut din viata revolutionarului mexican Pancho Villa.
Ne aflam in anul 1914: in timp ce razboiul de rebeliune al lui Villa impotriva fortelor lui Huerta se apropie de un deznodamant nefericit, acestuia ii vine o idee geniala pentru a-si finanta cruciadele. De fapt, ideea ii este servita pe tava: legendarii regizori americani D.W. Griffith si Harry Aiken, pe vremea aceea ocupati cu lucrul la pelicula "Nasterea unei natiuni", il abordeaza pe Villa cu o cerere de a le vinde drepturile de autor asupra revolutiei. Actionand ca reprezentantul legal al lui Griffith si Aiken, asistentul de regie Frank Thayer se inhaiteaza cu liderul rebel care incepe sa regizeze de bunavoie filmul campaniei sale, ducand totul la asemenea extreme, incat sa amane executiile in masa pentru prima ora a diminetii, pentru ca operatorii sa nu "piarda soarele".
Discovery Channel, 23.00
Dr. G, medic legist
Noaptea si in weekend-uri, dr. G este o sotie devotata, mama a doi baieti, dar ziua rezolva mistere medicale, fiind unul dintre cei mai mari criminalisti anatomo-patologi britanici. Cea mai recenta serie a Discovery Channel prezinta profesia practicata de dr. G, cunoscuta anterior sub numele de Jan Garavaglia. In acest documentar fascinant, dr. G le explica telespectatorilor cum este posibil ca oamenii sa moara subit. Ea foloseste stiinta si tehnologia de ultima ora pentru a rezolva misterele vietii si mortii. Dr. G lucreaza in slujba comunitatii, stabilind cauza deceselor si modul in care au survenit. Fiecare episod urmareste cel putin trei cazuri neexplicate.
Prima TV
Primavara la Prima TV
Grila de programe a postului Prima TV tine pasul cu tendintele noului sezon. Pe langa serialele si emisiunile cu care v-ati obisnuit, vor exista si cateva productii noi. "Cronica Carcotasilor" se intoarce din 8 martie, in fiecare miercuri, de la ora 20.00, pentru ca umorul lui Huidu si Gainusa nu cunoaste limite.
Din 9 martie, Catalin Dezbracatu' va saluta intr-o emisiune cu si despre vedetele din Romania. "Ciao TV" este emisiunea care va dezvaluie cum sunt, cu cine sunt si mai ales cum se poarta vedetele de pe la noi, atunci cand sunt a de camerele de luat vederi in ipostaze nedorite, in fiecare joi seara, de la ora 20.30. Din 19 martie, cea mai mare surpriza a acestei primaveri vine din partea Andreei Raicu. Ea va prezenta "Versus", o emisiune bazata pe un format tip talk-show, despre high-life-ul autohton, in fiecare duminica, de la ora 17.30. "Straini de fotbal", va fi un show in care 16 tineri, care nu au nimic in comun cu sportul "rege", vor fi antrenati de doua ori pe saptamana, timp de trei luni, pentru a deveni adevarati fotbalisti. In final, ei vor juca un meci cu o echipa din divizia A de fotbal. Din 23 martie, in fiecare joi seara, de la ora 21.00. Din 15 aprilie, in fiecare sambata, de la ora 17.30, puteti afla care sunt cele mai practice si mai ieftine solutii in design interior, in emisiunea "SOS, salveaza-mi casa". Sub indrumarea unui arhitect, o echipa de specialisti va va ajuta in redecorarea unei camere.
PRO Cinema, 22.00
Christine - masina ucigasa
SUA, thriller, 1983
Regia: John Carpenter
Distributia: Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul
Un mit american devine un fioros cosmar pe patru roti si paradisul iluzoriu infern... Christine: o bizara si cutremuratoare idila magica, o tandra si salbatica relatie erotica intre un vechi automobil si tanarul lui posesor, o poveste de dragoste stranie cu deznodamant catastrofal, in care seductia, gelozia si razbunarea ating intensitati monstruoase si ucigase...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.