Politia ieseana a finalizat o ancheta solicitata de oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe cu privire la disparitia unei statui. Totul a inceput dupa ce in medii politice din Rusia s-a afirmat ca la Iasi a fost furata o statuie-simbol, anume St
Politia ieseana a finalizat o ancheta solicitata de oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe cu privire la disparitia unei statui. Totul a inceput dupa ce in medii politice din Rusia s-a afirmat ca la Iasi a fost furata o statuie-simbol, anume Statuia Ostasului Erou Sovietic din Dealul Copoului.

Oficialitatile romane au demarat o ancheta pentru a putea raspunde omologilor rusi. S-a ajuns la concluzia ca statuia ostasului sovietic a fost topita, iar bronzul a fost folosit ulterior la realizarea statuii lui Mihai Viteazul, statuie care este amplasata in aceeasi zona. Actiunea a avut loc in mare secret in urma cu 6 ani, printr-o dispozitie a primarului de atunci Constantin Simirad. Oficial, s-a spus ca statuia a fost luata de pe locul sau si transportata la Cimitirul „Eternitatea“.

O tona si jumatate de bronz,la cererea veteranilor de razboi
La scurt timp insa, statuia a disparut de acolo, dar situatia nu a atras nimanui atentia. Disparitia nu a fost insa trecuta cu vederea de un diplomat de la Ambasada Rusiei la Bucuresti, care a cerut explicatii. Investigatiile au inceput cu o luna in urma, iar l a acea vreme, nici actualul primar Gheorghe Nichita nu putea oferi o explicatie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.