Noul presedinte al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, Dan Vlaicu, a afirmat ieri ca modul in care se calculeaza factura la energie electrica nu este corect. Seful ANPC i-a consolat insa pe cetateni, sustinand ca acestia platesc, in plus, l
Noul presedinte al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, Dan Vlaicu, a afirmat ieri ca modul in care se calculeaza factura la energie electrica nu este corect. Seful ANPC i-a consolat insa pe cetateni, sustinand ca acestia platesc, in plus, lunar, doar 400 de lei vechi.

Presedintele ANPC sustine ca problema facturarii incorecte a energiei electrice poate fi rezolvata doar prin modificarea Codului Fiscal. Diferentele de plata la care sunt obligati consumatorii provin din faptul ca acciza se calculeaza la cursul euro din anul precedent, din octombrie. Din calculele facute de Dan Vlaicu, la 300 de kilowati consumati intr-o luna, un cetatean plateste, in plus, la cursul din luna mai 2007, fata de cursul din octombrie 2006, aproximativ 400 de lei vechi, subliniind ca afectarea intereselor economice ale populatiei se manifesta la un nivel foarte scazut. Desi a tinut sa precizeze ca modificarea Codului Fiscal nu intra in competentele ANPC, Dan Vlaicu a declarat ca va avea observatii si discutii pe aceasta tema cu reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor. La inceputul anului, inspectorii ANPC au amendat Electrica Muntenia Sud cu suma de 3.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.