Modul de retrocedare a Castelului Bran a atras atentia subcomisiei parlamentare de ancheta care a afirmat ca s-au comis mai multe ilegalitati. In acest caz, aceasta isi propune sesizarea premierului, a Curtii Constitutionale si a Parchetului. Subcom
Modul de retrocedare a Castelului Bran a atras atentia subcomisiei parlamentare de ancheta care a afirmat ca s-au comis mai multe ilegalitati. In acest caz, aceasta isi propune sesizarea premierului, a Curtii Constitutionale si a Parchetului. Subcomisia a depus, miercuri, un raport la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, in care se arata ca in retrocedarea Castelului Bran au fost ignorate dispozitiile legale si constitutionale in materia proprietatilor si au fost incalcate reguli procedurale in materia succesiunilor si de aceea actele de restituire a Castelului Bran ar fi lovite de nulitate absoluta. Printre principalele ilegalitati sesizate in raport se numara faptul ca restituirea Castelului Bran nu s-a facut catre toate persoanele indreptatite, ci doar din domeniul public al statului, fara a se face trecerea acestuia din domeniul public in domeniul privat al statului, asa cum prevede Constitutia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.