Grupul german BASF estimeaza pentru acest an o crestere cu peste 60% a cifrei de afaceri in Romania, fata de nivelul de 60,2 milioane euro inregistrat anul trecut, a declarat directorul de afaceri pentru Europa Centrala al grupului, Herbert Frankenst
Grupul german BASF estimeaza pentru acest an o crestere cu peste 60% a cifrei de afaceri in Romania, fata de nivelul de 60,2 milioane euro inregistrat anul trecut, a declarat directorul de afaceri pentru Europa Centrala al grupului, Herbert Frankenstein. "Piata constructiilor din Romania are un potential urias de crestere si estimam ca acest ritm se va mentine in urmatorul deceniu. Anul trecut, cifra de afaceri a companiilor BASF din Romania a crescut cu 63% si estimam sa inregistram acelasi avans si in 2007", a spus Frankenstein.
Compania a deschis, joi, prima unitate de productie de pe piata romaneasca, cu o investitie de doua milioane euro. Fabrica este amplasata la Ploiesti, pe un teren de 23.000 metri patrati, si va produce sisteme de aditivi pentru betoane, avand o capacitate de productie anuala de circa 5.000 tone. "Investitia de la Ploiesti subliniaza importanta pe care o reprezinta Romania pentru BASF si speram sa ne extindem afacerile pe piata romaneasca in urmatorii ani", a afirmat directorul Diviziei de sisteme de aditivi pentru betoane a firmei, Harald Pflanzl. El a adaugat ca este posibil ca pe terenul din Ploiesti sa fie realizata o extindere a unitatii de aditivi, dar exista si posibilitatea construirii altor fabrici. Grupul BASF a infiintat o agentie in Romania in 1968, insa a constituit prima subsidiara in anul 1993. Firma distribuie produse chimice folosite in realizarea materialelor plastice pentru agricultura, industria auto si constructii. De asemenea, BASF deruleaza in Romania activitati in domeniul gazelor, din care a obtinut anul trecut o cifra de afaceri 497,2 milioane euro.
Divizia de profil a BASF se numeste Wintershall si activeaza in Romania prin societatea mixta Wirom Gas. Grupul german a realizat anul trecut o cifra de afaceri totala de 52,6 miliarde euro, in crestere cu 23% fata de 2005, din care divizia de produse chimice pentru constructii a reprezentat 2,2 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.