La nivel mondial, Grupul Bosch a inregistrat in 2006 o crestere de 5,4% a cifrei de afaceri, in comparatie cu anul 2005. Astfel, anul financiar 2006 a adus companiei vanzari de 43,7 miliarde de euro. Grupul Bosch a realizat si cele mai mari investit

La nivel mondial, Grupul Bosch a inregistrat in 2006 o crestere de 5,4% a cifrei de afaceri, in comparatie cu anul 2005. Astfel, anul financiar 2006 a adus companiei vanzari de 43,7 miliarde de euro. Grupul Bosch a realizat si cele mai mari investitii in cercetare si dezvoltare de pana acum: aproximativ 3,3 mld. euro. Domeniul cu cea mai intensa activitate de cercetare, pentru care s-au pus la bataie 2,7 mld. euro, a fost cel de tehnica pentru autovehicule. Evolutia Grupului a fost sustinuta si de succesul filialelor sale din Romania: Robert Bosch SRL - echipamente si piese auto, BSH Electrocasnice - import si distributie de electrocasnice, Bosch-Rexroth - componente pentru industria de masini unelte si Buderus - sisteme de incalzire. "In anul 2006, cifra de afaceri inregistrata pe piata romaneasca a crescut cu 27% fata de anul 2005, ajungand la 116 milioane euro, a declarat Brigitte Eble, directorul general al companiei Robert Bosch Romania si reprezentant al grupului Bosch.

Investitii de 30-35 milioane euro in fabrica de la Blaj, pana in 2010 Bosch

Romania va continua investitiile la fabrica de componente pentru industria de masini unelte din Blaj, deschisa in luna mai. Fondurile care urmeaza sa fie alocate vor depasi 11 milioane de euro. ''Pana in 2010, cand se va atinge capacitatea de productiemaxima, investitiile totale se vor cifra la 30-35 milioane euro'', a spus reprezentantul grupului Bosch, Brigitte Eble.
In prezent, unitatea are 200 de angajati, dar numarul lor se va dubla pana la finele anului.
Cererea inregistrata de divizia de electrocasnice a Grupului Bosch pe piata romaneasca este intr-o continua crestere. De la intrarea pe piata in urma cu opt ani, BSH Electrocasnice a vandut aproximativ un milion de produse marca Bosch si Siemens. Tendinta ascendenta a continuat si in 2006, cand s-a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 18%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.