Drept urmare a strategiei de dezvoltare lansate la mijlocul anului trecut, retailerul de IT&C, electronice si electrocasnice Flamingo International va inaugura, miercuri, la Arad, un nou magazin Flanco World. Investitia in acest magazin
s-a ridicat la 700.000 euro, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al companiei. "Prin deschiderea acestui nou Flanco World in Arad, Flamingo International ramane dedicat strategiei de dezvoltare pe care a lansat-o la mijlocul anului 2006. Arad reprezinta unul dintre orasele cele mai importante pentru Flamingo International, lucru care ne-a facut sa decidem intarirea prezentei noastre in vestul tarii", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Flamingo International, Jiri Rizek.
Noul magazin din Arad respecta conceptul Flanco World care presupune magazine cu suprafete mari cuprinse intre 1.800 si 3.000 metri patrati si o oferta variata de produse (cateva mii). Flanco World din Arad va beneficia si de o oferta imbunatatita de servicii care sa aduca valoare adaugata pentru client.
Flamingo International a obtinut o cifra de afaceri de 35 milioane euro, in primul trimestru din 2007, datorita reorganizarii intregii structuri de retail, prin concentrarea pe deschiderea de magazine de dimensiuni mari. Potrivit raportarilor de la finele lunii mai, compania este controlata de Cinca Dragos Daniel - 30,14%, QVT Fund - 15,24%, Flanco Holding - 14,44%, Hansa Ida Europa Aktsia Fond - 6,88%, Gustavus Capital Asset Managment - 5,13% si Bank Austria Creditanstalt - 5,1%.
Un pachet de actiuni reprezentand 23,07% din capitalul social este controlat de alti actionari.
Grupul Flamingo isi propune pentru 2007 sa obtina o cifra de afaceri de 172 milioane euro, in crestere cu 28%, si un profit net de 400.000 euro, dupa ce cu un an in urma a raportat pierderi de 19,3 milioane euro.