Coface intentioneaza sa deschida in 2009 o companie de factoring in Romania, dupa ce a infiintat, in luna aprilie a acestui an, o firma ce furnizeaza asigurari de credit comercial, a declarat ieri directorul general al companiei, Cristian Ionescu.
"Inca nu sunt definitivate planurile pentru activitatea de factoring, insa strategia prevede sa incepem operatiunile pentru asigurari, sa vedem cum decurge activitatea intr-un an, apoi sa realizam un studiu de fezabilitate pentru factoring si abia apoi sa deschidem firma", a afirmat Ionescu, citat de Mediafax.
Compania de asigurari de credit comercial, care si-a inceput activitatea in urma cu doua luni, vizeaza sa ajunga, pana la sfarsitul acestui an, la prime brute subscrise de un milion de euro, nivel ce urmeaza sa creasca anul viitor la circa 2 - 2,5 milioane de euro.
"Pentru anul 2009 ne propunem sa devenim lideri de piata pe acest segment, cu un volum al primelor brute subscrise de circa 3,5 - 4 milioane de euro si o cota de piata de 40 - 50%", a adaugat Ionescu.
Totodata, acesta a spus ca vanzarea creantelor neperformante de catre banci va reprezenta, in anii urmatori, o afacere importanta pentru companiile care activeaza pe segmentul recuperarii de creante.
"Sunt semnale in piata ca bancile vor sa inceapa sa-si vanda creantele si noi credem ca acesta va reprezenta, in cativa ani, viitorul companiilor care se ocupa cu recuperarea de creante", a afirmat Ionescu.
Tot ieri, Coface a anuntat ca intentioneaza sa vanda bancilor informatii din baza sa de date, care cuprinde 1,3 milioane de firme, pentru ca acestea sa le utilizeze la acordarea de credite persoanelor fizice, dupa implementarea sistemului Basel II.