Noul produs Apple, asteptat sa atraga cel putin succesul iPod, va fi pus in vanzare vineri dupa-amiaza, in 162 de magazine Apple Store si in cadrul a circa 2.000 de magazine ale ATT, distribuitorul exclusiv pentru urmatorii cinci ani al iPhone.
Telefoanele iPhone, care permit vizionarea de imagini video si a fotografiilor, precum si auditia de muzica, vor fi lansate ulterior in Europa si, eventual, in Japonia, dar compania nu a mentionat o data precisa.
Costul aparatelor va fi cuprins intre 500 si 600 de dolari, in functie de capacitatea de memorie. Telefonul iPhone a fost prezentat pentru prima oara in ianuarie de Steve Jobs, directorul executiv al companiei, dupa mai multe luni de speculatii referitoare la lansarea unui aparat care va reuni calitatile playerelor de muzica cu cele ale playerelor video.
Vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial se ridica la circa un miliard de unitati anual, iar Jobs a precizat ca Apple ar putea comercializa, in 2008, circa zece milioane de aparate iPhone. Debutul iPhone reprezinta o provocare pentru alti producatori majori, precum Motorola si Nokia, care comercializeaza asa-numitele "smart phones", telefoane de ultima generatie.
AT&T, cel mai mare grup american de telecomunicatii, spera la randul sau ca iPhone ii va conferi un avantaj in raport cu companii rivale cum sunt Verizon Communications si Sprint Nextel. Aparatele iPhone sunt prevazute cu memorie flash de 4 sau 8 gigabiti, pentru stocarea de fotografii, imagini video si muzica, iar comenzile pot fi date prin simpla atingere a ecranului.
Telefonul mai dispune si de camera video incorporata, precum si de senzori pentru lumina si orientare. Noul telefon va fi lansat in toamna acestui an in Europa si in Asia.