Tentativa liberalilor de a-l instala pe Rasvan Popescu in locul lui Ralu Filip a esuat lamentabil. Marti, membrii CNA si-au incalcat propria hotaråre si au luat decizia ca votul sa aiba loc in aceeasi zi, nu in septembrie. Surse din CNA sustin
Tentativa liberalilor de a-l instala pe Rasvan Popescu in locul lui Ralu Filip a esuat lamentabil. Marti, membrii CNA si-au incalcat propria hotaråre si au luat decizia ca votul sa aiba loc in aceeasi zi, nu in septembrie. Surse din CNA sustin ca Bogdan Olteanu le-a promis membrilor ca le va prelungi mandatul la noua ani, daca il sustin pe Popescu. La momentul votului, reprezentantii PSD au fost scosi din sala de apeluri pe telefoanele mobile. Au iesit si membrii CNA care sunt alaturi de Valentin Nicolau, favorit la sefia Consiliului, astfel incat s-a pierdut cvorumul. Tehnic, alegerile nu mai pot avea loc decat in toamna.

Liberalii au incercat ieri o lovitura de forta la CNA, dar tentativa de a-l instala pe Rasvan Popescu in locul regretatului Ralu Filip a esuat lamentabil. Dupa ce, luni, se hotarase amanarea alegerilor pentru functia de presedinte pana in septembrie, marti dimineata membrii CNA s-au razgandit, luand decizia ca votul sa aiba loc in aceeasi zi. Surse din interiorul institutiei sustin ca seful Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a promis membrilor CNA ca le va prelungi mandatul la noua ani daca il sustin pe Rasv an Popescu. Reprezentantii PSD au fost scosi din sala de apeluri pe telefoanele mobile. Din sala a iesit si Cristina Trepcea, ajunsa in CNA cu sprijin liberal, dar si alti membri care sunt alaturi de Valentin Nicolau, favorit la sefia Consiliului.

Dupa ce au pierdut conducerea TVR, liberalii ar fi dorit sa obtina pozitia de presedinte al CNA pentru a exercita cat de cat o influenta in mass-media. Valentin Nicolau, numit de PSD in locul ramas vacant prin moartea lui Ralu Filip, era insa cel mai cunoscut membru CNA si se bucura de sustinerea majoritatii Consiliului. Nicolau trebuia sa prezinte documente de la Registrul Comertului care sa ateste ca si-a cesionat actiunile detinute la Radio Smart si ar fi fost ca si ales. Pentru ca aceasta institutie poate functiona si cu un presedinte interimar, membrii CNA au hotarat sa amane alegerile in septembrie. Marti era ultima zi in care s-ar fi putut vota pentru un presedinte care sa fie validat, miercuri, in sedinta comuna, de catre Camerele Parlamentului. Pe ordinea de zi a Consiliului figurau acordarea de licente si discutarea unor sesizari privind jurnalele de stiri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.