Proiectul ordonantei de urgenta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, infiintat pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist, va fi discutat azi, in sedinta de Guvern, au declarat pe
Proiectul ordonantei de urgenta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, infiintat pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist, va fi discutat azi, in sedinta de Guvern, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat saptamana trecuta ca ordonanta este "in linii mari" finalizata. Primele despagubiri sub forma de bani prin Fondul Proprietatea vor fi acordate celor care opteaza pentru aceasta varianta, incepand cu 1 octombrie, in maximum doi ani, din dividendele aferente anilor 2005 si 2006 incasate de fond de la companiile din portofoliu. Proiectul prevede un nivel maxim al despagubirilor in bani, de 500.000 lei. Guvernul va aproba prin hotarare regulamentul de organizare a licitatiei internationale pentru desemnarea societatii de administrare a Fondului Proprietatea in termen de maximum 6 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care va modifica legislatia privind Fondul, se mai spune in proiectul de ordonanta. Fondul Proprietatea a fost infiintat la sfarsitul anului 2005, pentru a plati daune persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist. Fondul urmeaza sa emita un numar de actiuni limitat la valoarea estimata a despagubirilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.