Grupul Iberdrola va cumpara compania americana Energy East pentru 3,4 mld. euro printr-o oferta amicala, relateaza AFP, preluata de NewsIn. Actionarii Energy vor primi 28,50 dolari pe actiune, o suma cu 20% peste cotatia medie a titlului companiei am
Grupul Iberdrola va cumpara compania americana Energy East pentru 3,4 mld. euro printr-o oferta amicala, relateaza AFP, preluata de NewsIn. Actionarii Energy vor primi 28,50 dolari pe actiune, o suma cu 20% peste cotatia medie a titlului companiei americane din ultima luna. Aceasta tranzactie consfinteste preluarea in totalitate a capitalului firmei americane si serveste la extinderea grupului in SUA. Grupul creat prin fuziunea celor doua companii va dispune de 24.000 de puncte de furnizare de electricitate, de 3 mil. puncte de alimentare cu gaze si de o capacitate totala de aproximativ 42.000 de megawati, dintre care 17.500 de megawati vor reprezenta productie de energie regenerabila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.